Spinaziesoep met gember. Een frisse zomerse soep

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on

Popey lustte er wel soep van: spinazie. En dat is ook wat we vandaag doen. Hoewel spinazie zeker een gezonde keuze is vanwege zijn voedingsstoffen, helpt het eten ervan niet direct bij het opbouwen van spiermassa zoals krachttraining dat doet. Spinazie bevat wel veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor spiergroei, zoals eiwitten, ijzer en magnesium. En dus maken wij vandaag spinaziesoep.

Spinazie is gezond

Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -groei, terwijl ijzer en magnesium belangrijk zijn voor de algehele gezondheid en spierfunctie. Dus, terwijl het eten van spinazie als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en gezonde levensstijl zeker bijdraagt aan een goede algehele gezondheid, zullen spierballen voornamelijk worden opgebouwd door regelmatige lichaamsbeweging en krachttraining, in combinatie met een eiwitrijk dieet.

Kun je van spinazie soep maken?

Spinaziesoep is een geweldig idee voor een gezonde en voedzame lunch, maar ook als voorgerecht is het een perfect soepje. Als je op zoek bent naar een gezonde snack of tussendoortje, kan een kom spinaziesoep een goede keuze zijn. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om wat extra groenten binnen te krijgen en je honger te stillen tussen de maaltijden door. En wat misschien fijn is, is dat de soep koolhydraatarm is.

Wat heb je nodig voor spinaziesoep met gember?

Voor vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig

  • Twee eetlepels zonnebloemolie
  • Een gesnipperde ui
  • Twee teentjes knoflook. Wel even fijnsnipperen
  • Vier theelepels fijngehakte gemberwortel
  • 250 gram jonge spinazie zonder steeltjes
  • Een stengeltje in stukjes gesneden of geknipte citroengras
  • Een liter groentebouillon 
  • 225 gram aardappels in blokjes gesneden
  • Een eetlepel rijstwijn of droge sherry
  • Zout en peper
  • Twee theelepels sesamolie
Lees ook  Recept pesto van rucola en pecannoten
spinaziesoep

Hoe maak je spinaziesoep?

  • Eerst doe je wat olie in een pan. Daarin fruit je de ui, knoflook en de gember. Dit doe je ongeveer vier minuten op laag vuur. Blijf het wel wat omscheppen.
  • Leg vier blaadjes spinazie apart. Die heb je nodig voor de garnering.
  •  Voeg de jonge spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Daarna doe je  de stukjes citroengras, groentebouillon en blokjes aardappel in dezelfde pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de aardappels zacht zijn geworden, ongeveer 15-20 minuten.
  • Voeg de rijstwijn of droge sherry toe aan de soep en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

  • Voeg tot slot de sesamolie toe en roer nogmaals goed door.

  • Serveer de spinaziesoep warm met een blaadje spinazie.