Maten, gewichten en temperaturen in recepten

Categories KeukentipsPosted on

Een snufje zout, een mespuntje sambal een theelepel suiker. In de meeste kookboeken kom je deze teksten regelmatig tegen. Maar hoeveel is een mespuntje of een theelepeltje in millimeters of in grammen. Wij helpen je met de maten.

Continue reading “Maten, gewichten en temperaturen in recepten”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”

Wijn bij het eten? Welke wijn past bij welk gerecht?

Categories KeukentipsPosted on

In het weekend drinken wij graag een wijntje. Zeker als we lekker gekookt hebben. Maar welke kies je? Wordt het een Chardonay of een Merlot? Of toch een Riesling. Welke wijn past bij welk gerecht?

Continue reading “Wijn bij het eten? Welke wijn past bij welk gerecht?”
€8,55
Op voorraad
Bol.com

Gember bewaren. Zo blijft gember langer goed

Categories KeukentipsPosted on

Gember is erg populair maar vaak zijn de stronken ook groot. Maar we gebruiken elke keer maar een klein deel. Dus kun je verse gember bewaren?

Continue reading “Gember bewaren. Zo blijft gember langer goed”

Cocktails maken? Dit heb je nodig

Categories Keuken, Keukentips, KookgadgetsPosted on

Cocktails zijn gemengde alcoholische drankjes die meestal bestaan uit een combinatie van sterke dranken, likeuren, mixers en smaakstoffen. Ze kunnen sterk variëren qua ingrediënten, bereidingsmethoden en presentatie. Maar wat heb je nodig als je zelf cocktails maken wilt?

Continue reading “Cocktails maken? Dit heb je nodig”

Pasta koken. Zo maak je perfecte pasta

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Keuken, KeukentipsPosted on

Pasta heb je in alle soorten en maten. Penne rigate, tagliatelle, cannelloni, spaghetti, macaroni en pipe ragiate. Zomaar wat soorten die ik zag in de supermarkt. En dan heb je alles nog in verschillende varianten. Gekleurd, met ribbels, in pijpjes, boogjes en sliertjes. Hoe je moet pasta koken?

Continue reading “Pasta koken. Zo maak je perfecte pasta”

Eten bederft sneller tijdens de hondsdagen

Categories Keuken, KeukentipsPosted on

De Hondsdagen zijn er weer. Wanneer zijn de hondsdagen? De periode van ongeveer 20 juli tot rond 20 augustus staat bekend om warm, broeierig en extreem weer.

Continue reading “Eten bederft sneller tijdens de hondsdagen”

Hoe werkt een slowcooker? En wat maak je erin?

Categories Besparen, Keuken, Keukentips, KookgadgetsPosted on

In Amerika is het al jaren een hype. De slowcooker. Maar hoe werkt zo’n apparaat nu eigenlijk? Wat maak je erin, en wat zijn de voordelen boven een gewone pan? 

Continue reading “Hoe werkt een slowcooker? En wat maak je erin?”