Chocolade bewaren. Doe het niet in de koelkast

Categories KeukentipsPosted on

Nederlanders behoren tot de grootste chocoladeconsumenten ter wereld. Gemiddeld wordt geschat dat een Nederlander jaarlijks tussen de 4 en 6 kilogram chocolade consumeert, wat aanzienlijk hoger is dan het wereldwijde gemiddelde.

Continue reading “Chocolade bewaren. Doe het niet in de koelkast”

Zelf ananas kweken? Zo doe je dat

Categories Keukentips, Tuin of BalkonPosted on

Het kweken van je eigen fruit kan een bevredigende ervaring zijn. Het proces van zaaien, verzorgen en uiteindelijk oogsten kan een gevoel van voldoening en trots geven. Toch willen je er alvast op wijzen dat het kweken van een ananas geduld vergt en zelfs dan is het de vraag of het lukt? Je hebt in ieder geval wel een mooie plant!

Continue reading “Zelf ananas kweken? Zo doe je dat”

Waarom ananas in sommige winkels geen kroon meer heeft

Categories KeukentipsPosted on

Wie in de supermarkt zoekt om ananas zal hem steeds vaker vinden zonder zijn kenmerkende kroon. Zo heeft onder andere Albert Heijn ervoor gekozen om ananassen voortaan zonder hun groene bladerdak te verkopen, en ook het Belgische Colruyt is onlangs begonnen met het aanbieden van ananassen op dezelfde manier. Deze verandering heeft niet alleen te maken met duurzaamheid.

Continue reading “Waarom ananas in sommige winkels geen kroon meer heeft”

Hoe test je of baking soda of bakpoeder nog goed is?

Categories Keukentips, SchoonmakenPosted on

Baking soda heeft over het algemeen een lange houdbaarheid als het op de juiste manier wordt bewaard. Het blijft meestal wel een jaar goed als het op een koele, droge plaats wordt bewaard in een luchtdichte verpakking, zoals een goed afgesloten pot of doos.

Continue reading “Hoe test je of baking soda of bakpoeder nog goed is?”

Maten, gewichten en temperaturen in recepten

Categories KeukentipsPosted on

Een snufje zout, een mespuntje sambal een theelepel suiker. In de meeste kookboeken kom je deze teksten regelmatig tegen. Maar hoeveel is een mespuntje of een theelepeltje in millimeters of in grammen. Wij helpen je met de maten.

Continue reading “Maten, gewichten en temperaturen in recepten”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”

Wijn bij het eten? Welke wijn past bij welk gerecht?

Categories KeukentipsPosted on

In het weekend drinken wij graag een wijntje. Zeker als we lekker gekookt hebben. Maar welke kies je? Wordt het een Chardonay of een Merlot? Of toch een Riesling. Welke wijn past bij welk gerecht?

Continue reading “Wijn bij het eten? Welke wijn past bij welk gerecht?”
€8,55
Op voorraad
Bol.com

Gember bewaren. Zo blijft gember langer goed

Categories KeukentipsPosted on

Gember is erg populair maar vaak zijn de stronken ook groot. Maar we gebruiken elke keer maar een klein deel. Dus kun je verse gember bewaren?

Continue reading “Gember bewaren. Zo blijft gember langer goed”

Cocktails maken? Dit heb je nodig

Categories Keuken, Keukentips, KookgadgetsPosted on

Cocktails zijn gemengde alcoholische drankjes die meestal bestaan uit een combinatie van sterke dranken, likeuren, mixers en smaakstoffen. Ze kunnen sterk variëren qua ingrediënten, bereidingsmethoden en presentatie. Maar wat heb je nodig als je zelf cocktails maken wilt?

Continue reading “Cocktails maken? Dit heb je nodig”