Eieren koken in de airfryer, kan dat?

Categories Alle recepten, BakkenPosted on

Wil je eieren op een andere manier koken dan in een steelpan met kokend water? Je kunt ook perfecte eieren koken met een airfryer. Probeer het eens!

Eieren koken

Het perfecte eindje maken is een precisiewerkje. Dat komt omdat je de temperatuur en tijd heel nauwkeurig kunt controleren, wat niet het geval is met water. Met de airfryer hoef je echter nauwelijks aandacht te besteden aan het kookproces van eieren. Plaats simpelweg de eieren in het mandje van het apparaat en stel moeiteloos de juiste temperatuur en tijd in. Het is zo eenvoudig. Ervaar de gemakken van het bereiden van perfect gekookte eieren met behulp van de airfryer – een slimme keuze voor nauwkeurigheid en gemak in de keuken!

Hoe kook je eieren in de airfryer?

Verwarm eerst de airfyer voor op een lage temperatuur, zo’n 130°C. Leg dan de eieren voorzichtig in het mandje en stel de juiste tijd in:

 • Zachtgekookt: 9-10 minuten
 • Halfzachte eieren: 11-13 minuten
 • Hardgekookt: 14-15 minuten

Het is van essentieel belang om de gekookte eieren onmiddellijk onder te dompelen in koud water om te voorkomen dat de schil moeilijk loslaat. Hier is nog een tip: je kunt best veel eieren tegelijkertijd bereiden in de airfryer, maar zorg ervoor dat er voldoende tussenruimte is om een optimale circulatie van warme lucht te garanderen.

eieren koken

Kunnen eieren knappen in de airfryer

De kans dat je eieren exploderen in de airfryer is klein. Dit komt omdat de eieren geleidelijk koken op een constante temperatuur. Alleen in de magnetron exploderen eieren omdat de microgolven voedsel in een rap tempo heel heet maken. Daardoor neemt de druk in de dooier toe, die geen kant op kan behalve naar buiten en explodeert de dooier uit zijn schil.

Kun je eieren bakken in de airfryer

Ja, je kunt eieren bakken in de airfryer! Er zijn verschillende manieren om eieren te bereiden met een airfryer, afhankelijk van je voorkeur. Hier zijn enkele populaire methoden:

 1. Gebakken eieren:
  • Vet een klein bakvormpje of ovenschaaltje in met wat olie of boter.
  • Breek een ei in het bakvormpje.
  • Plaats het bakvormpje in de airfryer en bak op ongeveer 160-180 graden Celsius gedurende 5-7 minuten, afhankelijk van hoe je je eieren wilt hebben (zacht, medium of hard gebakken).
 2. Roerei:
  • Klop eieren los in een kom en voeg kruiden, zout, peper of andere gewenste ingrediënten toe.
  • Giet het mengsel in een ingevet bakvormpje.
  • Bak in de airfryer op ongeveer 160 graden Celsius gedurende 5-8 minuten, waarbij je het mengsel halverwege roert voor een gelijkmatige gaarheid.
 3. Gepocheerde eieren:
  • Vet kleine siliconen bakvormpjes in.
  • Breek een ei in elk bakvormpje.
  • Plaats de bakvormpjes in de airfryer en bak op ongeveer 150 graden Celsius gedurende 6-8 minuten voor zachtgekookte gepocheerde eieren.

Chicken tenders maken in de airfryer

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Chicken tenders zijn dunne, langwerpige stukjes kipfilet die gepaneerd en gefrituurd of gebakken zijn. Ze zijn populair als snack of als onderdeel van een maaltijd en hebben een sappige en malse textuur.

Continue reading “Chicken tenders maken in de airfryer”

Stoofperen in de slowcooker zonder suiker

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, Kerst, Keuken, SlowcookerPosted on

Wanneer ik vroeg bij mijn oma  logeerde, aten we vaak stoofpeertjes. Knalrood waren ze niet want ik was nog te jong voor de wijn die ze normaal gesproken toevoegde. Alcohol en kinderen is not done. Denk daar ook om bij het gebruik van je slowcooker. Ook als er geen kinderen mee-eten. Het is erg belangrijk om  niet teveel wijn te gebruiken bij het koken, gezien ook de alcohol in de slowcooker niet snel zal verdampen.

Continue reading “Stoofperen in de slowcooker zonder suiker”

Saucijzenbroodjes maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, Vlees en visPosted on

Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?

Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”

Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, SinterklaasPosted on

Kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk en erg leuk om te doen. Kinderen maak je ook helemaal blij met de boodschap dat jullie zelf kruidnootjes kunnen bakken. De naam kruidnoot is wat verwarrend, aangezien de kruidnoot zijn smaak niet aan de kruiden, maar aan specerijen te danken heeft.

Continue reading “Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, Pasen, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”

Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Sinterklaas, VerjaardagPosted on

In het weekend snoep ik ‘s avonds op de bank graag wat nacho’s en ook een zomerse dag vind ik het erg lekker om wat nacho’s op tafel te zetten met lekkere dipsausjes. Nu kun je de sausjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar vaak zit er veel suiker in die dipsausjes. Daarom de vijf lekkerste en gezondste dipsausjes op een rij.

Continue reading “Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos”

Wijn bij het eten? Welke wijn past bij welk gerecht?

Categories KeukentipsPosted on

In het weekend drinken wij graag een wijntje. Zeker als we lekker gekookt hebben. Maar welke kies je? Wordt het een Chardonay of een Merlot? Of toch een Riesling. Welke wijn past bij welk gerecht?

Continue reading “Wijn bij het eten? Welke wijn past bij welk gerecht?”
€13,00
Op voorraad
Bol.com