Categorie: eten en drinken
Maten, gewichten en temperaturen in recepten
Een snufje zout, een mespuntje sambal een theelepel suiker. In de meeste kookboeken kom je deze teksten regelmatig tegen. Maar hoeveel is een mespuntje of een theelepeltje in millimeters of…
Asperges invriezen: hoe doe je dat
Het is nu volop tijd voor witte asperges, de echte lentegroente, verkrijgbaar van april tot en met juni. Maar wat als je ook buiten het seizoen wilt genieten van dit…
Zo maak je zelf smurfenijs. Het recept
Neem een kind mee naar een ijswinkel en vaak zal hij of zij zwichten voor de felblauwe smurfenijs. Vanaf nu kun je je kind of kleinkind ook thuis blij maken…
Limoncello van het huis. Hoe maak je dit drankje
Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje…
Bagel roomkaas met avocado
Simpele recepten kunnen vaak enorm lekker zijn. Deze bagel roomkaas is daar een voorbeeld van. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke lunch of ontbijtje. Wat jij maar het lekkerst…
Ingelegde citroen. Zo maak je het
In veel recepten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika kom je ze tegen: ingelegde citroenen. Die kun je natuurlijk in een potje kopen in de winkel, maar zelf maken is helemaal…
Verlepte sla oppeppen met een simpele truc
Vaak komt het voor dat we een zakje sla kopen, een deel gebruiken en na een paar dagen de rest in de koelkast vinden. De sla is dan verlept en…
Overnight oats met banaan
Ik ben gek op mijn havermoutontbijt maar als ik s’ ochtends vroeg moet opstaan naar het werk te gaan sta ik niet om 06.00 uur in mijn pannetje met havermout…
Warme perensap. Alcoholvrije drank
Dit drankje is perfect op een koude herfstavond of winteravond. Terwijl de regen tegen de ramen klettert of de wind om je huis giert, je wat verder onder een dekentje…
Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes
Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere…