Kerstkrans met pompons of sneeuwballen maken

Categories DIY, Feestdagen, KerstPosted on

Een kerstkrans is een prachtige decoratie voor de feestdagen en kan een leuke knutselactiviteit zijn. Deze krans is ontzettend leuk om met kinderen te maken. Om helemaal in de kerstsfeer te komen, heb ik er ook een streng lampjes omheen gedraaid. Deze lampjes branden op batterijen en heb ik gekocht bij de Action, maar Bol verkoopt ze ook

Continue reading “Kerstkrans met pompons of sneeuwballen maken”

Citroenkaarsjes: kaarsen maken van verse citroenen | DIY

Categories DIY, HuisPosted on

Zijn ze niet geweldig! Deze citroenkaarsjes van verse citroenen? Je kunt ze zowel binnen als buiten opbranden. Ze zorgen voor een heerlijke frisse geur in huis, verjagen muggen als je buiten zit en geven ook nog eens sfeervol licht.

Citroenkaarsjes maken

Het maken van kaarsen van verse citroenen is een creatief project is een leuk DIY-project. Het geeft je de mogelijkheid om iets unieks en decoratiefs te creëren met alledaagse materialen. Dit kunnen sinaasappels zijn, maar ook citroenen. Citroenen staan bekend om hun verfrissende en aangename geur. Door een citroenkaars te branden ontstaat een subtiele citrusgeur, waardoor een ruimte frisser en aangenamer kan ruiken. Hier is een eenvoudige handleiding om kaarsen van verse citroenen te maken:

Wat heb je nodig?

 1. Verse citroenen
 2. Mes
 3. Katoenen kaarsenlont
 4. Kaarsenwas (paraffinewas of bijenwas)
 5. Pan of magnetronbestendige kom
 6. Sateprikkers of stokjes
 7. Essentiële oliën (bijvoorbeeld citronella, citroenolie of lemongrass)
citroenkaarsjes

Hoe maak je deze kaarsjes?

 1. Snijd de citroenen: Snijd de citroenen doormidden, zodat je twee helften hebt. Zorg ervoor dat ze stabiel kunnen staan zonder om te vallen.
 2. Verwijder het vruchtvlees: Gebruik een lepel om voorzichtig het vruchtvlees uit de citroenhelften te verwijderen. Laat de witte pitten en de kern achter, omdat deze dienen als de pit van de kaars.
 3. Smelt de kaarsenwas: Smelt de kaarsenwas volgens de instructies op de verpakking. Dit kan worden gedaan in een pan op het fornuis of in een magnetronbestendige kom in de magnetron.
 4. Voeg eventueel geur toe: Als je een geurende kaars wilt, voeg dan een paar druppels essentiële oliën toe aan de gesmolten was en roer goed door.
 5. Plaats de lont: Plaats de lont in het midden van elke citroenhelft, zodat de lont uit de bovenkant steekt.
 6. Giet de was: Giet voorzichtig de gesmolten was in elke citroenhelft, waarbij je ervoor zorgt dat de lont recht omhoog blijft staan. Laat de was stollen.
 7. Trim de lont: Nadat de was volledig is gestold, trim je de lont tot de gewenste lengte.
 8. Afronden: Je verse citroenkaarsen zijn nu klaar om aangestoken te worden. Plaats ze op een stabiele ondergrond en steek de lont aan.

Let op: Kaarsen gemaakt van verse citroenen zullen waarschijnlijk niet lang branden, dus dit is meer een decoratief project dan een functionele kaars. Wees voorzichtig bij het aansteken en gebruik ze op een veilige plek.

Tip: Laat de citroenkaarsjes zo lang mogelijk uitharden. Hoe harder de was wordt, hoe langer het kaarsje zal branden.

Is jouw huis al klaar voor de winter? Dit moet je doen!

Categories Huis, Onderhoud, WinterPosted on

Nu de winter nadert, is het verstandig om je huis voor te bereiden op de koude temperaturen. Zodra de thermometer onder het vriespunt zakt, kunnen diverse vormen van schade optreden. Een bevroren watermeter of waterleiding kan veel problemen en kosten met zich meebrengen. Volg deze tips om je huis winterbestendig te maken tegen de koude weersomstandigheden.

Continue reading “Is jouw huis al klaar voor de winter? Dit moet je doen!”

Döstädning is populair in Zweden: opruimen voor later

Categories OpruimenPosted on

Ontdek de kunst van Döstädning, de Zweedse opruimmethode die de wereld verovert! Döstädning? De meeste mensen krijgen van opruimen een goed gevoel. Al die overbodige spullen in je huis, kunnen in je hoofd behoorlijk in de weg zitten. In Zweden doen ze aan Döstädning, voor je dood grondig opruimen.

Continue reading “Döstädning is populair in Zweden: opruimen voor later”

Zo verwijder je vlekken door deodorant uit je kleding

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Sta je op het punt om de deur uit te gaan, maar ontdek je plotseling twee witte deodorantvlekken op je zwarte shirt wanneer je een laatste blik in de spiegel werpt? Vraag je je af hoe je deze vlekken van je deodorant uit je kleding kunt krijgen? Lees dan snel verder voor enkele handige tips!

Continue reading “Zo verwijder je vlekken door deodorant uit je kleding”

Zilvervisjes. Wat zijn het en hoe kun je ze bestrijden

Categories Huis, OngediertePosted on

Wie een vochtige badkamer heeft of vochtige keukenkastjes heeft ze vast wel eens gezien: zilvervisjes. Het zilvervisje is een klein beestje. De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken. Zilvervisjes worden ongeveer een centimeter lang en komen in vooral voor in vochtige ruimtes.

Continue reading “Zilvervisjes. Wat zijn het en hoe kun je ze bestrijden”

Stopcontact schoonmaken. Hoe doe je dat?

Categories Huis, Onderhoud, SchoonmakenPosted on

Hoe vaak maak jij je stopcontacten schoon? Volgens mij heb ik het alleen gedaan toen we in dit huis kwamen wonen. De vorige bewoners waren stevige rokers en het witte plastic was behoorlijk geel en zelfs bruinig geworden. Zo erg zelfs dat we de plaatjes van de stopcontacten maar vervangen hebben voor nieuwe. Of kun je ook zo’n stopcontact schoonmaken?

Continue reading “Stopcontact schoonmaken. Hoe doe je dat?”

Voordelen en nadelen van een pelletkachel

Categories Besparen, HuisPosted on

De pelletkachel wint de laatste jaren sterk aan populariteit als een alternatieve verwarmingsmethode voor woonkamers. Ben je nog niet volledig overtuigd? Hieronder hebben we de voordelen en nadelen overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Continue reading “Voordelen en nadelen van een pelletkachel”