Witte waas op je tegels? Zo verwijder je cementsluier

Categories Huis, SchoonmakenPosted on
cementsluier

Heb je net een mooie nieuwe badkamer met nieuwe tegels die je met zorg uitgezocht hebt, blijkt het dat er een vreemde waas over je tegels zit. Deze waas wordt cementsluier genoemd. Wij leggen je uit hoe je je tegels schoon krijgt.

Wat is cementsluier?

Cementsluier, ook wel bekend als cementfilm, is een dunne laag van uitgehard cement die achterblijft op oppervlakken nadat cement is gebruikt tijdens bouw- of renovatiewerkzaamheden. Het kan voorkomen op diverse materialen, zoals tegels, baksteen, glas, en metaal, en ontstaat doordat kleine cementdeeltjes zich aan het oppervlak hechten tijdens het aanbrengen van cement.

cementsluier

Hoe kun je het verwijderen?

Cementsluier kan het uiterlijk van het oppervlak aantasten en het kan moeilijk te verwijderen zijn. Het is belangrijk om cementsluier zo snel mogelijk te behandelen om blijvende vlekken te voorkomen.

Verschillende reinigingsmethoden kunnen worden toegepast om cementsluier te verwijderen, afhankelijk van het type oppervlak. Deze methoden omvatten vaak het gebruik van zure reinigingsmiddelen, zoals verdunde zuren of specifieke cementsluierverwijderaars, evenals mechanische reinigingstechnieken zoals schrobben of polijsten. Het is echter cruciaal om de juiste reinigingsmethode te kiezen, rekening houdend met het type oppervlak, om schade te voorkomen.

Keramische tegels: Maak de vloer schoon met lauw water. Gebruik een spons en werk met kleine oppervlakken. Een andere opties: Los flink wat zout op in warm water en maak hier je tegels mee schoon.

Lees ook  Welke schade dekt je opstalverzekering of inboedelverzekering?