Minder mensen kijken Netflix na stappen tegen delen account

Categories OntspannenPosted on

Mensen kijken minder vaak een film of serie via Netflix nu de streamingdienst abonnees laat betalen als zij hun account willen delen met iemand buiten hun huishouden. Dit constateert marktonderzoeksbureau GfK dat het gebruik van onlinemedia in Nederland in de afgelopen maand peilde. Volgens de onderzoekers heeft het marktaandeel van Netflix ook een knauw gekregen.

Continue reading “Minder mensen kijken Netflix na stappen tegen delen account”

Televisie kijken met een chromecast. Hoe werkt het?

Categories Huis, Interieur, OntspannenPosted on

Het aantal streamingsdiensten neemt toe: Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, Apple TV+, Disney +, Maar ook tv-zenders zetten in op streamingapps, denk maar aan NPO en NPO start. Maar hoe kan je die verschillende streamingdiensten bekijken? Via een chromecast!

Continue reading “Televisie kijken met een chromecast. Hoe werkt het?”

Wanneer komt er een nieuw seizoen Temptation Island? Voorlopig niet!

Categories OntspannenPosted on

Er wordt voorlopig geen nieuw seizoen van het realityprogramma Temptation Island uitgezonden. RTL wil eerst “meer duidelijkheid”, zoals content directeur Peter van der Vorst verklaarde. Dit besluit komt nadat meerdere voormalige deelnemers van het programma de afgelopen dagen contact hebben opgenomen met slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, waarbij ze aangaven psychische klachten te hebben overgehouden aan hun deelname aan het programma.

In gesprek

Van der Vorst benadrukte dat het verhaal van Diekstra de dringende noodzaak benadrukt om in gesprek te gaan met de mensen die zich hebben gemeld, in samenwerking met producent Simpel Zodiak. RTL had eerder al de wens geuit om dit te doen, maar Diekstra had hier volgens hen nog niet op gereageerd. Van der Vorst zei: “We hopen dat hij zo snel mogelijk op onze uitnodiging ingaat, zodat we een volledig begrip kunnen krijgen van de situatie. Het is van groot belang voor ons om persoonlijk de ervaringen van deze (voormalige) deelnemers te horen.”

Temptation Island

De directeur merkte op dat verschillende partijen hebben gereageerd op de berichtgeving rondom Temptation Island in de media, waarbij hij aangaf dat veel aannames niet juist zijn. Hij benadrukte dat er uitgebreide nazorg wordt geboden aan deelnemers en dat boeteclausules alleen betrekking hebben op spoilers en spelbederf, nooit op melden. Hij zei ook dat gedurende het hele productieproces wordt benadrukt dat melden altijd mogelijk is.

De meldingen van de voormalige deelnemers volgden op een interview dat oud-kandidaten Aylin en Efrain vorige week aan het AD gaven, waarin zij beweerden dat er manipulatie plaatsvond door de makers van het programma. Naast het emotionele trauma dat zij beweerden te hebben ervaren, onthulde Aylin dat ze twee zelfmoordpogingen had ondernomen als gevolg van de psychische klachten die ze aan het programma toeschreef. Het stel ontving na bemiddeling een bedrag van 30.000 euro van de producent, wat ook door RTL werd bevestigd.

Pauze na klachten

Diekstra merkte op dat het “opmerkelijk” is dat Temptation Island nu wordt gepauzeerd, aangezien veel van de klachten al bekend waren bij RTL. Namens zijn cliënten verklaarde hij: “Dat het programma nu pas gepauzeerd wordt vanwege de ophef, vinden meerdere cliënten dan ook op zijn minst opmerkelijk.” Hij voegde eraan toe dat meer dan tien voormalige kandidaten zich na het AD-interview ook bij hem hadden gemeld en dat een aantal van hen in gesprek wil met RTL, wat hij al had aangekondigd te zullen coördineren.

Wat is Temptation Island

“Temptation Island” is een reality-televisieprogramma dat oorspronkelijk in Nederland is ontstaan, maar later wereldwijd populair is geworden en in verschillende landen is geproduceerd. Het programma heeft als doel om de relaties van koppels op de proef te stellen door hen te scheiden van hun partner en hen in een verleidelijke omgeving te plaatsen, waar ze worden blootgesteld aan de verleiding van andere vrijgezellen op een tropische locatie.

Temptation Island

Verleiders en verleidsters

Terwijl de ene helft van elk koppel in de ene villa verblijft, worden de andere partners naar een afzonderlijke villa gebracht. In deze villa bevinden zich vrijgezelle mannen en vrouwen, die vaak worden aangeduid als “verleiders” of “verleidsters.” Het hoofddoel van het programma is om te zien of de partners van de koppels zich kunnen weerstaan aan de verleidingen die de vrijgezellen bieden. De verleiders/verleidsters proberen vaak de aandacht van de partners te trekken en te verleiden tot romantische of seksuele interacties. Aan het einde van het programma moeten de koppels beslissen of ze hun relatie willen voortzetten of beëindigen. Dit gebeurt vaak met veel drama en onzekerheid.

Veilig sporten in het donker: vijf tips

Categories OntspannenPosted on

In de winter is het niet gemakkelijk om jezelf zo enthousiast te maken om de loopschoenen aan te doen. Het is koud, vaak nat en echt aantrekkelijk is het ook niet om ’s avonds in het donker te lopen.  Wil je veilig sporten in het donker;  deze tips en items zorgen ervoor dat je met plezier gaat lopen op een donkere avond.

Donker

In het donker lopen is best fijn. Je krijgt een gevoel van vrijheid, je zintuigen staan extra op scherp en het heeft iets magisch om buiten te zijn als iedereen de warmte van zijn huis opzoekt. Bovendien is je bewegingscoördinatie en reactietijd optimaal tussen 16:00 en 22:00 uur. Tenminste dat blijkt uit studies. Toch is het ook een stuk risicovoller. Je bent bijvoorbeeld minder goed zichtbaar. Wij hebben wat tips voor je. 

Ga niet alleen

Loop je liever niet alleen in het donker, zoek dan een loopmaatje. Samen met iemand is niet alleen goed voor je motivatie, je voelt je misschien ook wat veiliger. In sommige steden en dorpen worden ook gezamenlijke loopsessies gehouden waarbij je in een groep loopt.Misschien kan een andere hardloper je vertellen of er een hardloopgroepje in de buurt is. 

Geen muziek

Lopen op muziek kan je een enorme boost geven, maar doe dit niet als het donker is en je er alleen op uit gaat. Zo hoor je verkeer van achteren aankomen en ook ben je alerter, waardoor je een gat in de weg of een tak op het pad eerder ziet. 

sporten

sporten

Ontspannen autorijden. Zo doe je dat

Categories OntspannenPosted on

Ben jij iemand die altijd haast heeft, vloekend achter het stuur zit en het liefst gaat bumperkleven als de auto voor je niet in het tempo rijdt wat jij graag zou willen dat hij rijdt. Dan hebben wij tips voor je zodat ja vanaf nu relaxed achter het stuur zit.

Ga ontspannen op pad

Wie gespannen en gestrest achter het stuur zit, ziet andere automobilisten eerder als bron van frustratie. Dat blijkt uit een onderzoek. Latent aanwezige boosheid, omdat je ruzie hebt gemaakt met je partner of je hebt zitten ergeren aan een collega, kan op de weg aarden tot agressief rijgedrag. Zo bestaat de kans dat je eerder gaat zitten schelden of mensen af gaat snijden.

Verplaats je in de ander

Probeer je eens voor te stellen waarom iemand op een “asociale” manier rijdt. Misschien heeft hij wel een huilende baby in de auto of heeft hij of zij net een telefoontje gehad dat er iets ergs gebeurd is.

Vermijd denkfouten

In het verkeer maken we volgens psychologen vaak denkfouten. Doet iemand iets verkeerd dan denken we vaak dat iemand ook echt zo is. Zoals “Hij rijdt te hard omdat hij een hufter is”. Maar als we zelf fouten maken, ligt dat volgens onszelf altijd aan de omstandigheden. We rijden te hard omdat we haast hebben. Terwijl we gewoon te laat in de auto zijn gestapt.

Vergeef mensen

Iedereen maakt fouten. Ja jij ook! Hoe zou jij willen dat mensen reageren als je eens vergeet dat verkeer van rechts voorrang heeft, of dat je niet ziet dat die fietser op de rotonde toch echt eerst mocht? Vast niet dat ze je uitschelden in de auto. Doe dat dan zelf ook niet.

Maak contact

Maak met een handgebaar duidelijk dat je fout zat en dat het je spijt. Door met handgebaren je excuus aan te bieden krijg je meer begrip en minder boze mensen. Steek ook eens je duim of hand op als iemand iets positiefs doet. Bijvoorbeeld door jou in te laten voegen vanaf de invoegstrook.

Geen oogcontact

Loopt het uit de hand? Vermijd dan oogcontact en houd afstand als het uit de hand dreigt te lopen. Naar een andere bestuurder staren kan ervoor zorgen dat sommige mensen exploderen en het volledig uit de hand kan lopen

Afleiding

Ben je boos. Zorg dan voor afleiding. Ga zingen, haal wat lekkers bij een tankstation, denk aan die leuke vakantie. Het werkt!

Tips om volledig te ontspannen

Categories OntspannenPosted on

We kennen het allemaal. Een volle agenda, een telefoon die constant bliept omdat iemand iets wil vertellen. We rennen van hot naar her. Werken, willen leuke dingen doen met het gezin of vrienden. Familieleden die je ook wel weer eens willen zien. Druk, druk, druk. Tijd voor ontspanning!

Telefoon uit

We vallen maar meteen met de deur in huis. Zet je telefoon eens uit. Je hoeft nu niet meteen in paniek te raken. Hij mag heus wel weer eens aan. Vind je uitzetten een stap te ver gaan zet hem dan in ieder geval op stil en leg hem weg. Daarna volgt je laptop. Ook die kan uit net als de televisie en de radio. Lekker stil hè? Zet je je telefoon na een tijdje weer aan, zet dan in ieder geval de meldingen uit van Whatsapp, Facebook, instagram of wat van site dan ook. Dat zal je vast meer rust geven.

Ga wandelen

Trek een paar goede wandelschoenen aan en trek de natuur in. Of het nu het bos is of het strand. Je zult de vogels horen zingen, de wind horen waaien, de zonnestralen of regendruppen op je huid voelen. Het maakt niet uit. Je zult ontspannen en eenmaal thuis zul je je een stuk beter voelen.

Stilte

Stilte is iets waar sommige mensen angstig van worden. Wanneer was het bij jou eens echt helemaal stil. Geen verkeer, geen telefoon, mensen om je heen. Praten en luisteren kan soms erg vermoeiend zijn en soms is praten helemaal niet nodig. Een uurtje stilte kan heerlijk zijn. Lekker met je ogen dicht in bad. Wandelen op een rustige weg of gewoon een aangekondigde stilte in huis. (telefoon wel uit!) Benieuwd hoe dat gaat. Je kunt het ook rustiger opbouwen. Eerst een half uur, dan een uurtje en wie weet lukt het je ooit eens om een hele dag stilte te evenaren.

In bed

Wanneer lag jij eens lekker lang in bed zonder dat je ziek was? Een filmpje kijken in bed of een boek lezen kan erg ontspannend zijn. En wat dacht je van een lekkere lange vrijpartij? Ben je voor al die dingen te moe ga dan lekker slapen. Een nachtrust van minimaal 8 uren is sowieso geen luxe. Ga eens lekker vroeg op bed en er weer lekker vroeg uit om bijvoorbeeld een wandeling te maken op je vrije zondag. Maar uitslapen mag natuurlijk ook.

Wees creatief

Schrijf eens een verhaal, maak een tekening, maak een legpuzzel of ga handwerken. Allemaal manieren om rustig van te worden en te blijven. En je zult er nog achter komen dat het leuk is ook.

Warm bad

Een lekker warm bad kan erg ontspannend zijn. Het is vergelijkbaar met de positieve effecten van een massage. Of je nu een atleet bent of een zittende job hebt, een bad is goed voor iedereen. Maar hoe maak je nu het perfecte bad? We schreven er eerder een verhaal over

Welness

Trakteer je zelf eens op een dagje welness. Lekker in een Turks bad, een warme sauna of wat dommelen in een ligstoel.

Tijd voor spelletjes! De tien leukste spellen voor volwassenen

Categories OntspannenPosted on

Vroeger deden we dat zo vaak, maar tegenwoordig lijkt de smartphone of computer veel belangrijk. Tijd voor gezelligheid en om weer eens op een “ouderwetse” manier plezier te hebben met spelletjes. De vijf leukste gezelschapspellen op een rij. Ze staan overigens in willekeurige volgorde.

30 seconds

spelletjes

30 seconds is momenteel een erg populair familiespel. Je vormt een team ( bijvoorbeeld de mannen tegen de vrouwen) en omschrijf binnen dertig seconden vijf begrippen aan je teamgenoten. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te benoemen?  Let wel op de zandloper, want je hebt maar 30 seconden tijd.  Hoe meer ze raden, hoe meer stappen je op het speelbord vooruit mag zetten. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Het team dat als eerste bij de finish is heeft gewonnen. Dit spel wordt zo leuk gevonden dat het de winnaar van het speelgoed van het jaar 2017 is.

 • Van 3 tot 28 spelers
 • Speeltijd: 30 minuten
 • 12 – 99 jaar

30 seconds is onder andere te koop bij Bol.com

Twister

spelletjes

Twister is hier nog altijd favoriet. Wat kun je een lol hebben met dit spel. Laat de draaiwijzer draaien en roep de opdrachten. De spelers moeten het genoemde lichaamsdeel zo snel mogelijk naar de genoemde kleur stip verplaatsen. Als je met je knie of elleboog op de mat komt, of als je omvalt, ben je af! De laatste speler die overblijft, wint.

Dit bekende spel biedt nu 2 extra mogelijkheden om ondersteboven van te raken: steek je hand of voet in de lucht en “Draaier mag ’t zeggen”, waarbij de draaier een grappige opdracht mag verzinnen. Op de achterkant van de draaiwijzer staan grappige ideeën voor inspiratie.

• Voor 2 of meer spelers
• Vanaf 6 jaar oud
• Speeltijd ongeveer 15 minuten

Twister is onder andere te koop bij Bol.com

Ticket to Ride Europe

spelletjes

In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar. Van dit spel heb je ook uitbreidingen

 • Voor 2 tot 5 spelers
 • Nederlandstalige versie
 • Basisspel van Ticket to Ride

Koop Ticket to Ride Europe bij Bol.com

Spookslot

spelletjes

Spookslot is een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in een zelf in elkaar te zetten 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels. Er gaan al jaren geruchten over vreemde gebeurtenissen in het kasteel. Jullie gaan als paranormale detectives op onderzoek uit. En natuurlijk blijkt dat waar te zijn. Probeer zo snel mogelijk te ontsnappen. De speler die als eerste de uitgang bereikt, wint het spel. Spookslot is zeer geschikt voor families met kinderen.

 • Aanbevolen leeftijd 6 – 99 jaar
 • 2 tot 6 spelers
 • Speeltijd25 minuten

Dit spel is te koop bij bol.com

Codenames 

Vijfentwintig spionnen liggen op tafel. Eén speler van elk team weet welke bij zijn team horen. Lukt het hem aanwijzingen te geven van één woord, opdat zijn team de juiste aanwijzen en zij als eerste contact maken met al hun spionnen?

 • Aanbevolen leeftijd 10 – 99 jaar
 • Aantal spelers 2 tot 8 spelers
 • Speeltijd 15 minuten

Bestel Codenames op bol.com

Het Jachtseizoen

Verzamel een krachtig team van vrienden om aan de ultieme jacht te beginnen. Werk als een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Verdeel de taken in je team en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, de drone bemachtigt of als jager de straten opgaat. Navigeer door de straten en wees de voortvluchtige te slim af. Iedere 10 minuten krijgt jouw team de locatie van de voortvluchtige door, maar let op, na 4 uur ontkomt hij en hebben jij en je team verloren!

 • Aanbevolen leeftijd 10 – 99 jaar
 • Aantal spelers2 tot 4 spelers
 • Speeltijd 30 minuten

Benieuwd naar dit spel, kijk dan even op bol.com

Rummikub

Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert. Rummikub kan je al spelen vanaf 6 jaar, waardoor iedereen mee kan doen!

 • Aantal speler: 2-4 spelers
 • Leeftijd: Vanaf 6 jaar
 • Speelduur: Ca 30 minuten

Rummikub

Monopoly

spellen

Dit is het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen. In deze vernieuwde versie van het klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan de pionnenfamilie toegevoegd. De ingrediënten om te winnen zijn natuurlijk tactiek, maar ook een beetje geluk. Het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. 

 • Vanaf 8 jaar
 • Voor 3 tot 6 spelers
 • Speeltijd ongeveer 60 minuten

Monopoly bestellen

Keezenspel

spellen

Keezen van het merk Clown is een echt Hollands en oergezellig bordspel! Keezen is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.

Meer over Keezen

Jenga

Test hoe vast jouw hand is met Jenga.  Spanning, strategie en inzicht zijn nodig om de toren niet in jouw beurt te laten vallen.
Bouw de toren. Leg drie blokken per laag, elke volgende laag haaks op de vorige. Gebruik zo nodig de stapelhoes. Haal met één hand een blok uit de toren, op een willekeurig plek onder de bovenste complete laag. Je mag de blokken aanraken om een losse te vinden. Leg het blok bovenop de toren. Wacht ongeveer 10 seconden. Als de toren instort, ben je af. Als de toren blijft staan, is de volgende speler aan de beurt. Als je in je eentje speelt, probeer je je eigen hoogste toren te verslaan. Zorg dat jij de laatste speler bent die een blok stapelt zonder dat de toren instort!

• Voor 1 spelers of meer
• Vanaf 6 jaar oud
• Speeltijd ongeveer 15 minuten

Jenga kopen

Ontspannen in bad gaan. Zo doe je dat

Categories OntspannenPosted on

Na een lange dag ontspannen veel mensen graag een uurtje in een warm bad. Het liefst met schuim of een geurende badolie. Voor sommige mensen is dit hét ultieme moment om alles even los te laten. Maar hoe maak je nu het perfecte bad?

Schuim of olie

Badolie, badschuim of badkristallen. Kies wat je zelf fijn vindt. Het verschil tussen de producten zit hem in het oliegehalte. Na een bad gevuld met badolie blijft er een dun laagje olie achter op de huid, die zelfs na het baden nog een aromatherapeutische en huidverzorgende werking heeft. Mocht je dit niet fijn vinden, dan kun je beter kiezen voor een badschuim of de badkristallen. Badschuim schuimt zoals de naam al zegt. Badkristallen niet. Ook zijn badkristallen meer geschikt voor mensen met een vette huid.

Geur

De geur van je bad is erg belangrijk. Ga vooral niet in een lavendelbad zitten omdat iemand je verteld heeft dat lavendel ontspannend werkt. Er is genoeg keuze in de winkels. Jasmijn, iris en roos zijn ook geuren die je sneller doen ontspannen. Giet de olie pas in het water op het moment dat de badkuip halfvol is. De olie kan zich dan goed verspreiden.

Zijn je spieren gespannen dan is badzout of magnesium een goed idee. Een mineraalbad blijkt namelijk een zeer effectieve manier om je magnesiumspiegel aan te vullen en daarmee klachten als vermoeidheid en spierkrampen te verlichten. Daarnaast helpt het de huid te zuiveren.

Temperatuur

Je lichaam ontspant het beste in warm water. ‘s Avond kun je het beste kiezen voor een watertemperatuur van 37 en 39 graden. Wil je stijve spieren voorkomen dan kun je het beste kiezen voor een temperatuur van 40 tot 42 graden . De temperatuur testen doe je het beste met je elleboog. Je elleboog is namelijk gevoeliger dan je hand, hierdoor kan je de temperatuur van het water beter inschatten. Heb je een thermostaatkraan dan kun je hem gewoon instellen op je gewenste temperatuur. Er zijn ook badthermometers waar de temperatuur mee kunt meten.

bad

Sfeer

Een felle lamp in je badkamer zorgt er niet voor dat je lekker kunt ontspannen. Kies dus voor de juiste verlichting. Kaarsen kunnen ook voor een ontspannen sfeer zorgen. Zet een paar kaarsjes hier en daar in de ruimte en op de badrand of in de rest van je badkamer en geniet. Om helemaal te relaxen kan ook muziek een steentje bijdragen. Het genre is uiteraard afhankelijk van wat voor jou ontspannend is, maar muziek kan als geen ander je stemming verzachten. Een meditatie-podcast wil ook wel helpen.

LEES OOK: Met een warm bad verbrand je bijna net zoveel calorieën als een half uur wandelen

Ontspannen

Doe je ogen eens lekker dicht als je in bad ligt. Ben je daar niet zo goed in, doe dan schijfjes komkommer of kompressen op je ogen. Watjes gedrenkt in koude kamillethee zijn trouwens ook een goed idee.

Masker

Heb je wat meer tijd dan is een gezichtsmasker en een voedende crème op je haar misschien ook een goed idee. Voor het gezichtsmasker is het belangrijk dat je een kommetje met schoon water en een lekker zacht washandje in de buurt hebt, aangezien je dergelijke behandelingen doorgaans maar 10 minuten mag laten inwerken. Het zou een beetje jammer zijn als je al na 10 minuten uit bad zou moeten.

Het washandje en koude water kun je ook op je voorhoofd of in je nek te leggen voor een verfrissend effect. Nog een manier om jezelf extra te verwennen is een bodyscrub te gebruiken. Je lichaam voorzichtig masseren met een spons vol scrub kan je lekker kalmeren terwijl de droogheid van je huid omgeruild wordt voor een zacht velletje.

bad
Foto Shutterstock

Comfort

Ga je uit bad, zorg dan dat je ontspannen blijft. Kies een comfortabele badjas of zachte handdoeken die je een warm gevoel geven. Geniet na je badsessie na met een lekkere kop thee en een goed boek en plof op de bank of in bed.

Extra verwennerij

Nu je toch gaat voor ontspanning, is een bad eigenlijk de ideale gelegenheid om er nog een schepje bovenop te doen. Een gezichtsmasker en een voedende crème op je haar zijn maar 2 van de vele dingen die je kan toevoegen aan een badsessie. Voor het gezichtsmasker is het belangrijk dat je een kommetje met schoon water en een lekker zacht washandje in de buurt hebt, aangezien je dergelijke behandelingen doorgaans maar 7 tot 10 mag laten inwerken. Zou een beetje jammer zijn als je al na 10 minuten uit bad zou moeten.

Bovendien kan je het washandje en het koude water ook gebruiken om op je voorhoofd of in je nek te leggen voor de ideale verfrissing tijdens het warme bad. Nog een manier om jezelf extra te verwennen is een bodyscrub te gebruiken. Je lichaam voorzichtig masseren met een spons vol scrub kan je lekker kalmeren terwijl de droogheid van je huid omgeruild wordt voor een gehydrateerd velletje.

Badjas en handdoeken

Ook wanneer je de aangename warmte van je bad verlaat, is het belangrijk dat alles in het teken blijft staan van ontspanning. Daarom is het noodzakelijk dat je een comfortabele badjas ter beschikking hebt of toch minstens zachte handdoeken die je een warm gevoel geven.

Geniet na je heerlijke badsessie zeker nog wat na met een lekkere kop thee en een goed boek of nog wat muziek.

Meditatie: mediteren kun je leren

Categories OntspannenPosted on

Van mediteren wordt vaak gedacht dat het zweverig is. Er wordt gedacht dat vrouwen in gewaden rondlopen, overal kaarsjes branden en muziek zou de ruimte vullen.

Meditatie is gewoon even een moment voor jezelf nemen. Even rust nemen zodat je stress kunt verminderen, je je beter kunt concentreren en je emotioneel in balans kunt komen.

Plek

Zoek een plek waar je helemaal alleen kunt zijn en waar niemand je stoort. Heb je niet zo’n plek. Je kunt hem ook maken. Vertel je huisgenoten dat je even alleen wilt zijn en niet gestoord wilt worden. Meditatie heeft al een effect wanneer je 5 minuten per dag mediteert. Zo lang kunnen ze je vast wel even alleen laten.

Niet storen

Zorg dat niemand je kan storen. Zet je telefoon uit en zorg dat je een comfortabele plek hebt. Je kunt daar gaan zitten, maar ook liggen. In het begin kan het zijn dat je lichaamsdelen gaan tintelen of je krijgt jeuk op gekke plekken. Schenk daar geen aandacht aan. Doe je ogen dicht en probeer te ontspannen.

Meditatie App

In je appstore of playstore heb je verschillende apps die je kunt gebruiken bij het mediteren. Download zo’n app en luister. Begin rustig. Vijf minuten is eerst genoeg. Vooral in het begin zul je het gevoel hebben dat dat uren duurt. Bouw het daarna wat op. In het begin zullen er allemaal gedachten door je hoofd schieten. Besteed er niet teveel aandacht aan en laat het los.

Onze favoriete meditatie apps

 • Headspace: Dit is de populairste mindfulness-app. 31 miljoen mensen hebben wereldwijd de app gedownload. Ze luisteren tijdens elke meditatie naar de rustige stem van de ex-monnik. Tien basiscursussen van Headspace zijn gratis. Gebruikers kunnen daarmee leren hun aandacht te houden bij de ademhaling. Wie toegang wil tot meer specifieke trainingen moet een abonnement afsluiten.
 • De mindfulnes app ( Nederlands). Of je al vaker hebt gemediteerd of een beginner bent, de Mindfulness App helpt je om meer in het moment te zijn. De Mindfulness App kent twee verschillende Premium Abonnementen: 1 Maand voor 9.99 € of 12 maanden voor 59.99 € (Je kunt hem eerst gratis uitproberen)
 • Calm. In 2017 riep Apple Calm uit tot iPhone-app van het jaar. Het programma helpt gebruikers beter te slapen, meer zelfvertrouwen te krijgen en stress en angsten te verminderen, allemaal met behulp van meditatie, rustgevende muziek en verhaaltjes voor het slapengaan.

LEGO en Barbie volgens onderzoek populairste speelgoed in 60 jaar

Categories OntspannenPosted on

LEGO, Barbie, Monopoly en Playmobil zijn het populairste speelgoed in Nederland van de afgelopen zestig jaar, melden webwinkel Amazon en het Oude Ambachten & Speelgoed Museum op basis van onderzoek door instituut Ipsos. LEGO prijkt bovenaan de top 15 en verslaat onder meer knikkers, rolschaatsen en mens-erger-je-niet.

Favoriete speelgoed

IPSOS ondervroeg 1200 Nederlandse kinderen en ouders over hun favoriete speelgoed en waarom zij zo van dat speelgoed houden of hielden.

De top vijf in de lijst zijn grote speelgoedmerken:

LEGO, Barbie, Monopoly, Playmobil en BabyBorn. Daarna volgen onder meer rolschaatsen (zesde plaats), knikkers (tiende plaats) en mens-erger-je-niet (dertiende plaats).

lego

Diddle en flippo’s

Bekend speelgoed uit de jaren negentig staat ook op de lijst, zoals de Diddle-muis (zevende plaats) en de Flippo’s uit zakken chips (negende plaats). Het valt ook op dat de meeste mensen die hun lievelingsspeelgoed van vroeger bewaard hebben, voornamelijk oude LEGO in de kast hebben staan.

De meeste ondervraagden geven aan dat ze in hun eentje speelden met hun favoriete speelgoed, maar ongeveer een derde vond het belangrijk om samen te spelen. Kinderen geboren na 2010 geven aan meer met leeftijdsgenoten te spelen dankzij hun lievelingsvideogames. In de top 15 staan dan ook de populaire spellen Fortnite, Mario Kart en Minecraft.

De top vijf is ook deels terug te vinden bij andere speelgoedverkopers. Bol.com voorspelt voor de Speelgoedtrends 2021 dat bijvoorbeeld LEGO en Monopoly gebaseerd op populaire films op menig verlanglijstje komen te staan voor de aankomende feestdagen. De verkoopsite laat ook weten dat LEGO een van de meest verkochte soorten speelgoed was in de afgelopen maand. Speelgoedwinkel Intertoys heeft LEGO, Playmobil en Barbie als cadeautips voor de feestdagen uitgelicht.