Wanneer komt er een nieuw seizoen Temptation Island? Voorlopig niet!

Categories OntspannenPosted on
Temptation island

Er wordt voorlopig geen nieuw seizoen van het realityprogramma Temptation Island uitgezonden. RTL wil eerst “meer duidelijkheid”, zoals content directeur Peter van der Vorst verklaarde. Dit besluit komt nadat meerdere voormalige deelnemers van het programma de afgelopen dagen contact hebben opgenomen met slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, waarbij ze aangaven psychische klachten te hebben overgehouden aan hun deelname aan het programma.

In gesprek

Van der Vorst benadrukte dat het verhaal van Diekstra de dringende noodzaak benadrukt om in gesprek te gaan met de mensen die zich hebben gemeld, in samenwerking met producent Simpel Zodiak. RTL had eerder al de wens geuit om dit te doen, maar Diekstra had hier volgens hen nog niet op gereageerd. Van der Vorst zei: “We hopen dat hij zo snel mogelijk op onze uitnodiging ingaat, zodat we een volledig begrip kunnen krijgen van de situatie. Het is van groot belang voor ons om persoonlijk de ervaringen van deze (voormalige) deelnemers te horen.”

Temptation Island

De directeur merkte op dat verschillende partijen hebben gereageerd op de berichtgeving rondom Temptation Island in de media, waarbij hij aangaf dat veel aannames niet juist zijn. Hij benadrukte dat er uitgebreide nazorg wordt geboden aan deelnemers en dat boeteclausules alleen betrekking hebben op spoilers en spelbederf, nooit op melden. Hij zei ook dat gedurende het hele productieproces wordt benadrukt dat melden altijd mogelijk is.

De meldingen van de voormalige deelnemers volgden op een interview dat oud-kandidaten Aylin en Efrain vorige week aan het AD gaven, waarin zij beweerden dat er manipulatie plaatsvond door de makers van het programma. Naast het emotionele trauma dat zij beweerden te hebben ervaren, onthulde Aylin dat ze twee zelfmoordpogingen had ondernomen als gevolg van de psychische klachten die ze aan het programma toeschreef. Het stel ontving na bemiddeling een bedrag van 30.000 euro van de producent, wat ook door RTL werd bevestigd.

Lees ook  Tijd voor spelletjes! De tien leukste spellen voor volwassenen

Pauze na klachten

Diekstra merkte op dat het “opmerkelijk” is dat Temptation Island nu wordt gepauzeerd, aangezien veel van de klachten al bekend waren bij RTL. Namens zijn cliënten verklaarde hij: “Dat het programma nu pas gepauzeerd wordt vanwege de ophef, vinden meerdere cliënten dan ook op zijn minst opmerkelijk.” Hij voegde eraan toe dat meer dan tien voormalige kandidaten zich na het AD-interview ook bij hem hadden gemeld en dat een aantal van hen in gesprek wil met RTL, wat hij al had aangekondigd te zullen coördineren.

Wat is Temptation Island

“Temptation Island” is een reality-televisieprogramma dat oorspronkelijk in Nederland is ontstaan, maar later wereldwijd populair is geworden en in verschillende landen is geproduceerd. Het programma heeft als doel om de relaties van koppels op de proef te stellen door hen te scheiden van hun partner en hen in een verleidelijke omgeving te plaatsen, waar ze worden blootgesteld aan de verleiding van andere vrijgezellen op een tropische locatie.

Temptation Island

Verleiders en verleidsters

Terwijl de ene helft van elk koppel in de ene villa verblijft, worden de andere partners naar een afzonderlijke villa gebracht. In deze villa bevinden zich vrijgezelle mannen en vrouwen, die vaak worden aangeduid als “verleiders” of “verleidsters.” Het hoofddoel van het programma is om te zien of de partners van de koppels zich kunnen weerstaan aan de verleidingen die de vrijgezellen bieden. De verleiders/verleidsters proberen vaak de aandacht van de partners te trekken en te verleiden tot romantische of seksuele interacties. Aan het einde van het programma moeten de koppels beslissen of ze hun relatie willen voortzetten of beëindigen. Dit gebeurt vaak met veel drama en onzekerheid.