Tomatensoep met basilicum zonder pakjes

tomatensoep

Wij hebben tomatenplanten in de tuin. Speciaal voor de soep en tomatensaus. Van die lekkere roma-tomaten en trostomaten. Omdat deze soep zo lekker is, verklappen we ons recept zodat jij ook kunt genieten van deze heerlijke soep.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 gram rijpe tomaten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 15 gram verse basilicum
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)
tomatensoep

Hoe maak je het?

  • Snipper de sjalotten in hele kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er glazig uitzien.
  • Snijd de tomaten in vieren. Doe ze in de pan en bak ze 5 minuten mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
  • Voeg de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
  • Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door.
  • Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Lees ook  Dadelspiesjes met chorizo en spek