Wij hebben tomatenplanten in de tuin. Speciaal voor de soep en tomatensaus. Van die lekkere roma-tomaten en trostomaten. Omdat deze soep zo lekker is, verklappen we ons recept zodat jij ook kunt genieten van deze heerlijke soep.
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 750 gram rijpe tomaten
- 2 theelepels paprikapoeder
- 15 gram verse basilicum
- 750 ml groentebouillon (van tablet)

Hoe maak je het?
- Snipper de sjalotten in hele kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er glazig uitzien.
- Snijd de tomaten in vieren. Doe ze in de pan en bak ze 5 minuten mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
- Voeg de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
- Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door.
- Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!