Tomatensaus maken zonder pakjes. Het recept

tomatensaus

Zelf tomatensaus maken? Wist je dat je dat dat heel makkelijk is? Dit kan met verse tomaten maar ook met een blik tomatenblokjes. Wedden dat je zelfgemaakte tomatensaus lekkerder vindt dan uit een pakje? Vanaf nu zul je waarschijnlijk altijd zelf pastasaus of pizzasaus maken.

Waar kun je het voor gebruiken?

  • pastasaus
  • pizzasaus
  • verse tomatensaus voor bij de gehaktballetjes

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden of (verse) oregano
  • 4 takjes selderij

Zelf tomatensaus maken

  • Pel de ui en de knoflook.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes
  • Doe de olie in de pan. Wanneer de olie heet is fruit je de ui en de oregano
  • Doe gesneden tomaten erbij en laat de saus zachtjes 15 minuten pruttelen
  • Pureer de saus eventueel nog met een staafmixer of keukenmachine
  • Maak hem op smaak met een beetje peper en de fijn gesneden selderij.
Lees ook  Wrap met kipshoarma en tzatziki