Barbecuesaus. Hoe maak je dat?

Categories Alle recepten, Keuken, SausPosted on
barbecuesaus

In kant-en-klare saus zit vaak veel suiker. Maak je saus eens zelf en je weet precies wat erin zit. En het is zo gedaan en nog leuk om te doen ook.  Deze barbecuesaus is erg lekker bij de barbecue, het gourmetten maar ook gewoon bij een stukje vlees. Met deze ingrediënten maak je een liter saus. 

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
  • 2 dl tomatenketchup
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 2 theelepels (scherpe) paprikapoeder
  • Worcestersaus

Bereiding

  • Maak de uien, de knoflook en de peper schoon en snijd het klein.
  • Fruit de ui, de knoflook en de peper in de olie zacht.
  • Voeg de basterdsuiker toe en bak dit even mee.
  • Voeg de inhoud van de blikken tomaten toe met de tomatenketchup, de azijn, het mosterdpoeder en het paprikapoeder en laat dit 20 minuten zacht sudderen.
  • Pureer de saus met een staafmixer of in de keukenmachine en laat de saus afkoelen.
  • Maak de saus op smaak met wat cayennepeper en eventueel wat azijn.

Barbecuesaus bewaren

Je kunt de barbecuesaus afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren. Invriezen kan ook. Dan kun je je sausje ongeveer drie maanden bewaren.

Lees ook  Waar moet je eieren bewaren? In de kast of koelkast?