Tien keukenapparaten die veel mensen hebben maar amper gebruiken

Categories Besparen, KookgadgetsPosted on

Wie een folder openslaat van de Mediamarkt, Blokker, Expert of even zoekt op Bol.com zal zich verbazen over de keukenapparaten die uitgevonden zijn om het ons gemakkelijker te maken. Maar hebben we die huishoudelijke apparaten ook echt nodig?

Continue reading “Tien keukenapparaten die veel mensen hebben maar amper gebruiken”

Cocktails maken? Dit heb je nodig

Categories Keuken, Keukentips, KookgadgetsPosted on

Cocktails zijn gemengde alcoholische drankjes die meestal bestaan uit een combinatie van sterke dranken, likeuren, mixers en smaakstoffen. Ze kunnen sterk variëren qua ingrediënten, bereidingsmethoden en presentatie. Maar wat heb je nodig als je zelf cocktails maken wilt?

Continue reading “Cocktails maken? Dit heb je nodig”

Energie besparen? Hoeveel stroom verbruikt een slowcooker?

Categories Besparen, Keuken, Kookgadgets, SlowcookerPosted on

Koken is het afgelopen jaar flink duurder geworden. Niet alleen de prijzen van de boodschappen zijn flink omhoog gegaan maar ook de gasprijzen en stroomprijzen vliegen omhoog. En dus wordt er efficiënter gewinkeld en zuiniger gekookt. Met de slowcooker bijvoorbeeld.

Continue reading “Energie besparen? Hoeveel stroom verbruikt een slowcooker?”

Hoe werkt een slowcooker? En wat maak je erin?

Categories Besparen, Keuken, Keukentips, KookgadgetsPosted on

In Amerika is het al jaren een hype. De slowcooker. Maar hoe werkt zo’n apparaat nu eigenlijk? Wat maak je erin, en wat zijn de voordelen boven een gewone pan? 

Continue reading “Hoe werkt een slowcooker? En wat maak je erin?”

Hoe moet je wokken en wat is de beste wokpan?

Categories Keukentips, KookgadgetsPosted on

Koks die groente op hoog vuur in de wok rond laten dansen. Ik ben er wel eens jaloers op. De roots van het wokken liggen in China en is ontstaan door armoede. Omdat er weinig brandstoffen waren en weinig voeding leerden de Chinezen om met een minimum aan vet en brandstof toch eten te bereiden.

Welke wok bij het wokken?

Wokken zijn te krijgen in verschillende varianten. De twee bekendsten zijn de Kantonese wok en de Peking wok. De Kantonese wok heeft twee metalen oren. De Pekingwok heeft een houten steel.

Wokpannen met een aanbaklaag lijken erg handig, maar echt wokken kun je het beste doen in een echte wokpan van plaatstaal of gietijzer. Deze pannen kun je vaak vinden in een toko. Pannen met een antiaanbaklaag zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Bij extreme verhitting komen er namelijk ongezonde stoffen vrij. Brand je wok goed in om te voorkomen dat je eten aankoekt.

Hoe moet je roerbakken?

Roerbakken doe je door snel, op hoog vuur, in een beetje olie, onder voortdurend roeren, omscheppen en husselen eten te maken. Dit kan vlees, vis of groente zijn. Of een combinatie van alles. Door de korte bereidingstijd en de hoge temperatuur blijven de smaak en voedingsstoffen van elk ingrediënt bewaard. Als je het echt goed doet, krijg je een smaak die een beetje aan barbecueën doet denken.

Recepten met groente

wokken
  • Zorg dat je alles klaar hebt staan als je gaat wokken. Dan kun je snel werken.  Zorg dus dat je vlees gemarineerd is, je groente gesneden en dat je kruiden binnen handbereik hebt.
  • Gebruik olie die sterk verhit mag worden. Olijfolie is dus niet echt geschikt. Arachideolie, sojaolie, zonnebloemolie, rijstolie en maisolie zijn geschikter
  • Verwarm je wok leeg. Is hij goed heet, dan doe je er een paar druppels water in. Ontstaan er kleine dansende bolletjes dan is je pan goed op temperatuur. Doe dan de olie in de pan. Eerst een klein beetje. Begint het de walmen, dan kan de rest er ook bij.
  • Zorg dat alle kanten van de pan in contact komen met de olie
  • Wok in de juiste volgorde. Doe eerst de ‘droge smaakmakers’ zoals kruiden, daarna de eiwitrijke ingrediënten zoals kip, dan de groente en tot slot de natte smaakmakers
  • Doe niet teveel in de pan, dan daalt namelijk de temperatuur en ben je niet aan het wokken maar aan het stoven.
  • Schep tussentijds door de pan. Vlees en vis kun je er tussendoor even uithalen en later weer toevoegen. Zo voorkom je dat het te gaar wordt.

Tien populaire koolhydraatarme kookboeken

Categories Keukentips, KookgadgetsPosted on

Het koolhydraat dieet is momenteel erg populair.  Op deze pagina hebben we de beste low carb kookboeken en dieetboeken met koolhydraatarme recepten voor je verzameld.

Lekker & makkelijk koolhydraatarm

De allerlekkerste recepten voor een gezonde leefstijl

In dit boek van Anna-Karin van Denderen staan ruim 120 recepten met veel variatietips. Je vindt duidelijke uitleg over gezond koolhydraatarm eten en bij elk gerecht staat het aantal koolhydraten vermeld wat erg handig is. Anna-Karina is eigenar van de website KoolhydraatarmRecept.nl. Deze site groeide uit tot het populairste niet-commerciële koolhydraatarme foodblog van Nederland.  Dit boek biedt de allerlekkerste gerechten voor elk moment van de dag en maakt het samenstellen van een afwisselend menu makkelijk. Of koken nu je hobby is of niet, je zet met deze recepten moeiteloos een echt lekker koolhydraatarm gerecht op tafel waar iedereen van mee kan genieten. Alle recepten zijn suikervrij en geschikt voor mensen met diabetes type 2. Het boek is onder andere te bestellen bij koolhydraatarme kookboeken

500 koolhydraatarme gerechten –

heerlijke caloriearme recepten voor elk moment van de dag

500 koolhydraatarme gerechten bevat een uitgebreide verzameling ontbijten, snacks en hapjes, hoofd- en bijgerechten maar ook heerlijke desserts. Daarnaast bevat dit boek recepten om de klassieke koolhydraten te vervangen door groenten, zoals courgette spaghetti en bloemkoolrijst. De 500 serie van Veltman uitgevers is erg populair. Er zijn 44 boeken verschenen in deze serie.

koolhydraatarme kookboeken

365 koolhydraatarme recepten

snelle, fantastische recepten met weinig koolhydraten

365 duidelijk beschreven recepten voor ontbijten & brunches, soepen, salades, snacks & lichte maaltijden, hoofdgerechten (vlees, gevogelte, vis, vegetarisch), bijgerechten, en tot slot nagerechten vind je terug in dit boek. Bij elk recept wordt vermeld voor hoeveel personen het is bedoeld, de hoeveelheid koolhydraten per persoon en wat er bij past. Met kleurenfoto’s van enkele gerechten en een receptenregister in een zeer kleine letter. Het is een receptenboek waarmee je weer zin in koken krijgt. Heerlijke, eenvoudige recepten met duidelijke aanduiding van het aantal koolhydraten.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag “Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.

koolhydraatarme kookboeken

Koolhydraatarme Recepten uit Oanh’s Kitchen

Oanh Ha Thi Ngoc begon via Facebook een blog met koolhydraatarme recepten uit enthousiasme over het dieet dat ze volgde. Dat koolhydraatarme dieet werkte: ze viel af en had ook geen last meer van gevoelige darmen en eczeem. Ze kreeg veel volgers en vandaar dit boek met koolhydraatarme recepten voor ieder moment van de dag: ontbijt, lunch, diner, ‘guilt free’ tussendoortjes, ook recepten voor sausjes en boters en tot slot vier weekmenu’s van steeds drie maaltijden en drie tussendoortjes. Het zijn eenvoudig te maken recepten, zonder pasta, brood of aardappelen, als zoetstof stevia en meestal kokosolie als vetstof en met een beperkt aantal ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Steeds opgave van het aantal koolhydraten uit fruit of groenten.

Grip op koolhydraten, snelle en makkelijke weekmenu’s

Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s van diëtist Yvonne Lemmers combineert dé kooktrends van dit moment: makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten. Door het dagelijkse koolhydratenuurtje is dit advies niet koolhydraatarm (maar koolhydraatbeperkt) en dus goed vol te houden. Met de handige weekmenu’s is het plannen van de je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. 

Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids  – Matty Barnhoorn

Praktische gids om te starten met zéér koolhydraatarm eten inclusief eenvoudige weekmenu’s en makkelijke koolhydraatarme recepten. Effectieve aanpak ook bekend van het tv programma ‘Hoe word ik 100’.

Het compacte boekje heeft een ringband zodat je hem gemakkelijk op de juiste dag open kunt leggen wanneer je het weekmenu volgt. Dit is geen boek met vooral foto’s van recepten. Matty Barnhoorn, de auteur, heeft ervoor gekozen om de gids eenvoudig van opzet te houden met voor iedereen haalbare simpele weekmenu’s.

J

Gezond slank met de Foodsisters

Makkelijke, suikervrije en koolhydraatarme recepten

Met Gezond slank met de Foodsisters ontdek je dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt. Je leert lekker en gevarieerd te eten met vooral veel groenten. Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden met ingrediënten die je in de supermarkt kunt kopen en alle gerechten staan in een mum van tijd op tafel. Gezond slank met de Foodsisters bevat twee handige weekmenu’s.

Minibijbel – Koolhydraatarme gerechten

meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven

Meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven. De inleiding behandelt de theorie achter een koolhydraatarm dieet en geeft een overzicht van diverse ingrediënten en kookmethoden. Je vindt in één oogopslag het koolhydraatgehalte en de glycemische index van veel alledaagse producten. Ook krijg je nuttig en vakkundig advies over de voedingsstoffen die je nodig heeft voor een goede gezondheid en je krijgt praktische tips over hoe je een koolhydraatarme levensstijl het makkelijkst vol kunt houden. Bij elk recept staat een overzicht van de voedingswaarde.

De

Het koolhydraatarme 60 dagen menu

Van koolhydraatarm naar op gewicht

Het koolhydraatbeperkte 60 dagenmenu is het vervolg op het succesvolle koolhydraatarme 60 dagen” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Dit boek kun je o.a bij bol.com bestellen

Van Bol.com ontvangt Via Domo een vergoeding als je via een van bovenstaande links wat koopt. 

Tupperware stopt. Ook einde tupperwareparty’s

Categories KookgadgetsPosted on

Het befaamde Tupperware stopt met de directe verkoop in Nederland. Met ingang van maart 2021 komt een einde aan de beroemde tupperwareparty’s.

Al decennialang jaar verkoopt Tupperware in Nederland. Maar dat is voorbij. “Na veel beraadslaging, overleg en onderzoek heeft Tupperware Brands de moeilijke beslissing genomen om de directe verkoopactiviteiten in Nederland stop te zetten”, meldt Tupperware Nederland op Facebook. Het bedrijf wil zich richten ‘op herstel’ van de basisactiviteiten en groei op de lange termijn op wereldniveau.

Tupperware

Niet levensvatbaar op lange termijn

Tupperware ziet een daling van verkopen in Nederland en het denkt ook niet dat het in de toekomst beter gaat. “De beslissing om te stoppen in Nederland is genomen op basis van marktanalyses met betrekking tot de levensvatbaarheid op lange termijn in Nederland”, zegt Tupperware in een mail.

“Wij volgen voortdurend de regionale markttrends, waaronder de verwachtingen van onze klanten, het groeipotentieel van onze producten en de interesse in ons bedrijfsmodel. Uit al deze factoren en gebaseerd op marktanalyses bleek dat we dalingen vaststelden”, zegt Tupperware verder in de mail.

Op de Nederlandse site worden klanten al doorverwezen naar de Belgische en Duitse websites van het bedrijf.