Spinaziesoep met gember. Een frisse zomerse soep

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on

Popey lustte er wel soep van: spinazie. En dat is ook wat we vandaag doen. Hoewel spinazie zeker een gezonde keuze is vanwege zijn voedingsstoffen, helpt het eten ervan niet direct bij het opbouwen van spiermassa zoals krachttraining dat doet. Spinazie bevat wel veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor spiergroei, zoals eiwitten, ijzer en magnesium. En dus maken wij vandaag spinaziesoep.

Continue reading “Spinaziesoep met gember. Een frisse zomerse soep”

Smakelijk en voedzaam: Rundergoulash met aardappel en wortel

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Vlees en visPosted on

Rundergoulash is een traditioneel Hongaars gerecht dat wereldwijd populair is geworden. Het is een stevige stoofpot gemaakt met rundvlees en gekruid met paprika en andere specerijen. Het gerecht omvat vaak uien, knoflook, paprika’s, tomaten, en soms aardappelen of andere groenten.

Continue reading “Smakelijk en voedzaam: Rundergoulash met aardappel en wortel”

Mac and cheese: eenvoudig recept voor echt comfortfood

Categories Alle recepten, Bakken, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on

Macaroni met kaas, ook wel bekend als mac and cheese, is een populair en klassiek gerecht dat bestaat uit gekookte macaroni pasta vermengd met een romige kaassaus en vaak gebakken tot een goudbruine korst. Het gerecht is geliefd vanwege zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak.

Continue reading “Mac and cheese: eenvoudig recept voor echt comfortfood”

Ossobuco recept voor stoofvlees uit de oven, slowcooker of pan

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Keuken, Vlees en visPosted on

Italiaanse Ossobuco is een klassiek Italiaans vleesgerecht, afkomstig uit Milaan. “Ossobuco” betekent “bot met een gat” in het Italiaans, wat verwijst naar de schijven kalfsschenkel met merg in het midden die worden gebruikt bij de bereiding ervan.

Continue reading “Ossobuco recept voor stoofvlees uit de oven, slowcooker of pan”

Zo maak je zelf smurfenijs. Het recept

Categories Alle recepten, ToetjePosted on

Neem een kind mee naar een ijswinkel en vaak zal hij of zij zwichten voor de felblauwe smurfenijs. Vanaf nu kun je je kind of kleinkind ook thuis blij maken met smurfenijs. Het recept is eenvoudig en wij verklappen het je.

Continue reading “Zo maak je zelf smurfenijs. Het recept”

Romige, vegan chocolademousse recept

Categories Alle recepten, Keuken, ToetjePosted on

Vegan chocolademousse is een heerlijk dessert dat wordt gemaakt zonder het gebruik van dierlijke producten zoals eieren en zuivel. In plaats daarvan worden plantaardige ingrediënten gebruikt om een romige en smaakvolle textuur te creëren. Vegan chocolademousse is een heerlijk alternatief voor traditionele mousse en kan worden genoten door zowel veganisten als niet-veganisten.

Continue reading “Romige, vegan chocolademousse recept”

Pizzadeeg maken doe je vanaf nu lekker zelf

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on

Pizzadeeg maken is over het algemeen niet moeilijk, maar het vereist wel enige tijd en geduld. Het basisrecept voor pizzadeeg omvat meestal ingrediënten zoals bloem, water, gist, zout en soms een beetje olie. Het proces omvat het mengen van deze ingrediënten tot een samenhangend deeg, vervolgens kneden om de gluten te activeren en ten slotte laten rijzen zodat het deeg kan rijpen en luchtiger kan worden.

Continue reading “Pizzadeeg maken doe je vanaf nu lekker zelf”

Recepten met zalm. De lekkerste op een rij!

Categories Alle recepten, Keuken, Vlees en visPosted on

Recepten met zalm zijn bijzonder populair en geliefd bij veel mensen vanwege de veelzijdigheid van zalm en de heerlijke smaak ervan. Zalm is een gezonde vissoort die rijk is aan omega-3-vetzuren, eiwitten en andere voedingsstoffen. Hierdoor is het een favoriete keuze voor diverse gerechten. De populairste en lekkerste recepten met zalm. En je hoeft geen chefkok te zijn.

Continue reading “Recepten met zalm. De lekkerste op een rij!”

Zalmtartaar met kappertjes. Een populair recept met zalm

Categories Alle recepten, Keuken, Vlees en visPosted on

Zalmtartaar is leuk om als voorgerechtje te serveren, maar ook als lunch. Doe er dan wat sla bij. Erg lekker en nog gezond ook. Met een kookring maak je gemakkelijk een mooi torentje.

Continue reading “Zalmtartaar met kappertjes. Een populair recept met zalm”