Je komt de term steeds vaker tegen BLT. BLT staat voor Bacon, lettuce, tomato. Oftewel bacon, sla en tomaat. Heerlijk op een broodje. Deze variant met avocado is ook ontzettend lekker. Deze BLT sandwich vult goed. Je moet het broodje wel meteen opeten als je het gemaakt hebt.
Continue reading “Blt sandwich. Bacon, lettuce, tomato sandwich”Categorie: Alle recepten
Bagel zalm en roomkaas eten is een feestje
Op een mooie zonnige zondag ontbijten op je terras of balkon met deze bagel zalm is een feestje. Maar dit recept is natuurlijk ook te maken als lunch of op een andere dag. En je hebt maar vier ingrediënten nodig.
Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut. Bagels hebben een gezond imago; ze worden zonder boter of margarine gebakken. Ze kunnen op vele manieren worden belegd bijvoorbeeld met roomkaas en avocado, maar ook als broodje gezond.
Ingrediënten bagel zalm
- Vier bagels ( die kun je gewoon in de supermarkt kopen)
- Wat dille
- 150 gram roomkaas
- 8 plakken gerookte zalm
Bereiding
- Snijd de bagels doormidden en rooster ze goudbruin aan de gesneden kant. Dat kan even in de oven, maar ook gewoon in een koekenpan.
- Laat ze voor je ze gaat beleggen wat afkoelen. Anders loopt je roomkaas er namelijk af
- Was de dille, dep de dille droog en hak het fijn
- Roer de dille door de roomkaas. Dit kan gewoon met een vork of een lepel
- Bestrijk het onderste deel van de bagel met de roomkaas en dille en leg er twee plakken zalm op
- Doe de bovenkant van de bagel er weer op
- Wat komkommer erop is ook ontzettend lekker
Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept
Wij werden helemaal vrolijk van deze gemberkoekjes. Vooral de kleine peperkoekpoppetjes deden ons hart smelten. Bijna zonde om op te eten. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat bewaren wel erg moeilijk is. Wil je ze ophangen? Bijvoorbeeld in je kerstboom. Maak dan voor het bakken een klein gaatje in de bovenkant. Zodra ze uit de oven komen moet je het gat even open drukken.
Continue reading “Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept”Recept yoghurt met peer en granaatappel
Dit lekkere receptje kwam ik tegen in een oude Allerhande van Albert Heijn. Zelf eet ik het graag als ontbijtje, maar het is ook zeer geschikt als tussendoortje of nagerecht. En nog snel klaar ook en je hebt meteen wat vitamientjes binnen. Yoghurt met peer en granaatappel.
Continue reading “Recept yoghurt met peer en granaatappel”Matcha popcorn maken. Het recept
Ben je een beetje uitgegeten op gewone popcorn maar wil je wel iets te knabbelen hebben bij je film. Probeer dan deze matcha popcorn eens.
Continue reading “Matcha popcorn maken. Het recept”Popcorn met chocola en kaneel maken
Popcorn met chocola en kaneel. Mijn guilty pleasure. Heerlijk om te snoepen tijdens je favoriete tv-programma, serie of een film.
Continue reading “Popcorn met chocola en kaneel maken”Aardbeienjam maken. Hoe doe je dat?
Aardbeienjam maken is helemaal niet moeilijk. Bovendien weet je precies wat erin zit als je het zelf maakt. Laatst kwam ik langs een pluktuin en daar heb ik een flinke hoeveelheid aardbeien geplukt. Aardbeien zijn lekker, maar meer dan een kilo opeten is wel erg veel. En dus heb ik er een lekkere jam van gemaakt. Overigens kun je ook prima jam maken van kersen, bessen, peren en pruimen.
Continue reading “Aardbeienjam maken. Hoe doe je dat?”Maak van rode biet een bietenhummus
Onze moestuin stond vol met rode bieten die schreeuwden om uit de grond gehaald te worden. En dus aten we rode biet. Maar er bleef aardig wat over en van de restjes gekookte rode biet maakte ik een heerlijke spread. Deze bietenhummus is lekker op brood maar ook op een cracker of toastje.
Continue reading “Maak van rode biet een bietenhummus”