Bagel roomkaas met avocado. Simpel maar heerlijk

Categories Alle recepten, Keuken, OntbijtPosted on
Bagel roomkaas

Simpele recepten kunnen vaak enorm lekker zijn. Deze bagel roomkaas is daar een voorbeeld van. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke lunch of ontbijtje. Wat jij maar het lekkerst vindt.

Bagel

Een bagel is een ringvormig broodje dat oorspronkelijk uit de Joodse keuken komt en tegenwoordig populair is in veel delen van de wereld. Het heeft een stevige en dichte textuur met een licht taai binnenste en een knapperige buitenkant.

Traditionele bagels worden gemaakt van gistdeeg dat eerst wordt gekookt en daarna gebakken. Het deeg wordt gevormd tot een ring en vervolgens kort gekookt in water met honing of moutextract voordat het wordt gebakken. Dit kookproces, bekend als “koken in waterbad”, draagt bij aan de kenmerkende textuur en smaak van een bagel.

Ingrediënten bagel roomkaas

  • Een bagel
  • Drie eetlepels roomkaas
  • Een grote eetlepel met fijngesneden bieslook
  • Een halve avocado in plakjes gesneden
  • Rode ui
  • Plakjes komkommer
  • Handje rucola
Bagel roomkaas

Hoe maak je hier een lekker broodje van

  1. Snijd de bagel doormidden en rooster beide helften lichtjes in een broodrooster of op de grillpan.
  2. Smeer drie eetlepels roomkaas op de onderste helft van de bagel.
  3. Strooi de fijngesneden bieslook over de roomkaas.
  4. Leg de plakjes avocado op de bieslook-roomkaasmix.
  5. Voeg een paar plakjes rode ui en komkommer toe.
  6. Beleg met een handje rucola.
  7. Leg de bovenste helft van de bagel erop en druk zachtjes aan.
  8. Serveer en geniet van je heerlijke broodje met roomkaas en avocado!
Lees ook  Recept gegratineerde savooiekool