Marconi Union maakt meest rustgevende muziek ooit

Categories OntspannenPosted on

Voel je je opgejaagd en heb je behoefte aan iets dat je ontspant? Dan is er goed nieuws. Neurowetenschappers hebben muziek gevonden die tot nu toe het meest rustgevende effect heeft op de mens: Marconi Union.

Van muziek is al langer bekend dat het ontspannend kan zijn voor het menselijk lichaam. Wetenschappers van Mindlab in het Verenigd Koninkrijk deden er onderzoek naar en kwamen tot een verrassende ontdekking. Bij wijze van experiment lieten ze proefpersonen moeilijke puzzels oplossen, terwijl ze in de gaten gehouden werden door sensoren. Terwijl hun stressniveau door de puzzels omhoog ging, maten de wetenschappers hun hersenactiviteit, hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Wat is Marconi Union

Marconi Union is een Britse muziekgroep die bekend staat om zijn ambient en elektronische muziek. De groep werd opgericht in 2002 en bestaat uit Richard Talbot, Jamie Crossley en Duncan Meadows. Ze zijn vernoemd naar het Italiaanse bedrijf Marconi, dat bekendheid verwierf door zijn bijdragen aan de ontwikkeling van de radio.

Marconi Union

Weightless

Een van de bekendste werken van Marconi Union is het nummer “Weightless”. Dit nummer werd uitgebracht in 2011 en kreeg veel aandacht vanwege het rustgevende en kalmerende effect. In feite is “Weightless” bekend als een van de meest ontspannende nummers ooit gemaakt. Het werd gecreëerd in samenwerking met geluidstherapeuten en heeft zelfs een studie gekregen waaruit bleek dat het angstgevoelens met bijna 65% kan verminderen.

Marconi Union heeft verschillende albums uitgebracht, waaronder “Under Wires and Searchlights” (2003), “A Lost Connection” (2008) en “Ghost Stations” (2016). Hun muziek wordt gekenmerkt door langzame, gelaagde soundscapes, melodische texturen en atmosferische geluiden die een ontspannende sfeer creëren.

Lees ook  Populaire serie Gooische vrouwen in 2024 weer op tv

Waar wordt de muziek voor gebruikt?

De muziek van Marconi Union wordt vaak gebruikt in meditatie, yoga, spa’s en andere ontspanningscontexten. Ze hebben ook samengewerkt met andere artiesten en hebben remixes gemaakt voor verschillende nummers.

Over het algemeen wordt Marconi Union gewaardeerd om zijn unieke geluid en de vermogen om rustgevende muziek te creëren die helpt bij ontspanning en welzijn.

Angstniveau

Als er muziek werd afgespeeld, had ‘Weightless’ van Marconi Union het grootste ontspannende effect op de deelnemers. “Het angstniveau ging met maar liefst 65 procent naar beneden”, aldus dokter David Lewis-Hodgson die bij de tests betrokken was.

Het geheim van het nummer?

“Het heeft een ritme dat start aan 60 beats per minuut en langzaam vertraagt tot 50 beats per minuut”, aldus Lyz Cooper van de Britisch Academy of Sound Therapy. “Terwijl je luistert, daalt je hartslag langzaam tot het gelijk loopt met die beat. Dat leidt dan weer tot een verlaging van de bloeddruk. Doordat er geen zich herhalende melodie in zit, kunnen je hersenen zich helemaal uitschakelen, omdat ze niet de hele tijd proberen om te voorspellen wat er zal volgen.”

Samenwerking

Het nummer werd eigenlijk speciaal geschreven om ontspannen te werken en was een samenwerking tussen de band en een groep geluidstherapisten. Ik zou zeggen, test het zelf eens: