Populaire serie Gooische vrouwen in 2024 weer op tv

Categories OntspannenPosted on
Gooische vrouwen

De populaire serie Gooische Vrouwen maakt een comeback. Een vertegenwoordiger van Talpa meldt dat er momenteel wordt gewerkt aan een nieuw seizoen.

Nieuw seizoen Gooische Vrouwen

Beppie Melissen, bekend van haar rollen als Greet en Tante Cor in de serie, liet in de NTR-podcast Kunststof weten dat er gesprekken gaande waren over een mogelijke comeback. “We gaan het zien. Ik zou het hartstikke leuk vinden,” zei Melissen.

Talpa verstrekt geen verdere details over de serie. Het mediabedrijf geeft aan: “Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we dat delen vanuit SBS6 en Videoland.” Will Koopman, die ook de vorige seizoenen met Linda de Mol maakte, is enthousiast over de reünie. “Het is fantastisch dat we allemaal weer bij elkaar komen. Ik verheug me er enorm op. We zijn momenteel bezig met de scripts, en het oude gevoel komt helemaal terug.” De serie zal eind 2024 uitgezonden worden.

Wat is Gooische vrouwen?

“Gooische Vrouwen” is een Nederlandse televisieserie die oorspronkelijk werd uitgezonden van 2005 tot 2009. De serie werd bedacht door Linda de Mol en geregisseerd door Will Koopman. Het verhaal speelt zich af in het welvarende Gooi, een regio in Nederland, en volgt het leven van vier vrouwen: Cheryl Morero (Linda de Mol), Anouk Verschuur (Susan Visser), Willemijn Lodewijckx (Annet Malherbe), en Claire van Kampen (Tjitske Reidinga). Andere prominente rollen werden gespeeld door onder meer Peter Paul Muller (Martin Morero), Derek de Lint (Dokter Rossi) en Alex Klaasen (Yari).

Deze vier vriendinnen komen uit verschillende sociale klassen en hebben elk hun eigen persoonlijkheden, maar ze delen hun avonturen en uitdagingen in de high society van het Gooi. De serie biedt een humoristische kijk op hun vriendschap, liefdesleven, carrières en de extravagante levensstijl van het Gooi.

Lees ook  Tijd voor spelletjes! De tien leukste spellen voor volwassenen
Gooische vrouwen

Films

Gooische Vrouwen werd van 2005 tot en met 2009 uitgezonden op tv. In het laatste jaar ontving de serie de Gouden Televizier-Ring, na eerder al drie nominaties.

Na de televisieserie volgden twee films in 2011 en 2014, die beide meer dan twee miljoen bezoekers trokken en behoren daarmee tot de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van de afgelopen decennia.