Huis verkopen. Gebruik deze woorden in je advertentie

Categories Huis, OnderhoudPosted on

Wil je je huis verkopen, dan zul je veel dingen moeten regelen. Kies je ervoor om een makelaar in de arm te nemen of wil je eerst proberen je woning zelf te verkopen  Je zult je huis misschien wat moeten opknappen of opruimen.

Wanneer een huis klaar is om op de markt te worden gebracht, rest nog maar één cruciale stap: het opstellen van een aantrekkelijke advertentie. Deze advertentie moet zich onderscheiden van alle andere vastgoedaanbiedingen, dus is het essentieel om de aandacht te trekken.

Huis verkopen? Tips voor je advertentie 

Wees nauwkeurig

Zorg voor gedetailleerde informatie. Wie op zoek is naar een huis of appartement wil precies weten wat hij of zij kan verwachten. Dus, als je de keuken beschrijft, is het prima om te vermelden dat het werkblad gemaakt is van beton, graniet of marmer. Hetzelfde geldt voor de vloer. Is het een specifieke houtsoort afkomstig uit Brazilië? Laat het gerust weten. Hoe specifieker je bent, hoe geloofwaardiger je overkomt.

Eerlijkheid loont. Ook bij een huis verkopen

Eerlijkheid wordt gewaardeerd. Potentiële kopers waarderen het als alle relevante informatie duidelijk wordt verstrekt, zonder dat ze dit later zelf moeten uitzoeken. Dit kan variëren van de huidige staat van het huis tot de indeling, inclusief zowel de positieve als negatieve aspecten. Woon je tegenover een schoolplein dan kan dat voor jonge gezinnen een reden zijn om het huis te bekijken, maar er zullen ook mensen zijn die vanwege het schoolplein af zullen haken. Vergeet ook niet het adres van de woning te vermelden, aangezien een woning zonder adres doorgaans minder interesse genereert. Potentiële kopers willen toch graag eerst even op Google maps kijken.

Lees ook  Welke omvormer moet je hebben voor zonnepanelen?

Zorg voor een foutloze tekst

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is verbazingwekkend hoeveel fouten er soms in advertenties staan. Niet alleen ontbrekende inhoud, maar ook ernstige spelfouten kunnen hun weg vinden naar een advertentie. Het is daarom verstandig om even een spellingscontrole uit te voeren!

Benadruk renovaties

Veel huizenzoekers zijn op zoek naar woningen waar niet veel aan gedaan hoeft te worden. Voor hen is het bijzonder interessant om te weten of er recentelijk renovaties hebben plaatsgevonden. Dit is ook voor jou van belang. Een instapklare woning , wordt namelijk sneller verkocht en is doorgaans meer waard! Aarzel dus niet om de renovatiewerken echt te benadrukken.

Toekomst

Overweeg bijvoorbeeld de potentie van extra ruimte. Stel je voor dat je een kelder hebt die ideaal is om te transformeren tot een mancave, een gezellige familieruimte, of misschien kun je een kelder of zolder omtoveren tot een leefruimte voor de oudere kinderen of een werkruimte. De mogelijkheden zijn talrijk, en jij kunt deze prima aanprijzen in je advertentie! Dit geldt ook voor een school of winkel in de buurt. Jonge gezinnen zullen eerder een huis kopen in een dorp of stad waar een school in de buurt is. En wat oudere mensen zullen graag een winkel in de buurt willen hebben.

De omgeving

Bij het zoeken naar een huis is de woonomgeving van groot belang. Het is essentieel om te benadrukken wat jouw buurt aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers. Door de positieve aspecten van jouw omgeving te benoemen, zal jouw advertentie vaker bezocht worden. Dus woon je in de buurt van een park, speeltuin, school, winkel of vlakbij het centrum, schrijf het dan op.

Lees ook  Deze kamerplanten zuiveren de lucht in je huis
huis verkopen

Natuurlijk licht

Dit heeft voornamelijk betrekking op het visuele aspect. Veel advertenties worden genegeerd als ze geen foto’s hebben of als de kwaliteit van de foto’s slecht is. Om je kamers ruimtelijker te laten lijken,

is het cruciaal om voldoende natuurlijk licht binnen te laten. Dit geldt ook voor de foto’s van je woning. Hoe aantrekkelijker ze zijn voor potentiële kopers, hoe beter. Moet je zelf foto’s maken? Maak ze dan op een mooie zonnige dag. Een dag waarop de planten in je tuin prachtig bloeien en het licht mooi naar binnenvalt in je woning.

Privacy

Het benadrukken van de privacy van je woning in een advertentie is altijd verstandig. Het feit dat mensen in een bruisende stad willen wonen, betekent niet dat ze hun privacy willen opgeven. Meer privacy garanderen kan je bijvoorbeeld met een hoge omheining in de tuin.

Ruimtelijkheid

Heb je een open indeling die de keuken verbindt met de eetkamer of de woonkamer? Zorg er zeker voor dat je dit vermeldt! Veel potentiële kopers zijn specifiek op zoek naar ruimte, zelfs in kleinere woningen. Een prachtige open indeling is dus een voordeel, en dit kun je uiteraard goed benadrukken in je advertentie. Al zullen er natuurlijk ook altijd mensen zijn met een dichte keuken.

Bijzondere eigenschappen

Het lijkt wellicht voor de hand te liggen, maar als je woning opvallend uniek is in de buurt, benadruk dit zeker. Potentiële kopers tonen doorgaans meer interesse in een woning die opvalt. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat wat voor jou uniek is, dat niet per se voor anderen hoeft te zijn. Bekijk dit dus vanuit een objectief perspectief en vermijd puur emotionele overwegingen.

Lees ook  Waarom je de geur in je eigen huis niet kunt ruiken

Huis verkopen via Social media

Het gebruik van sociale media als een marketinginstrument om je huis te verkopen kan een effectieve manier zijn om een breder publiek te bereiken en potentiële kopers aan te trekken.