In het weekend snoep ik ‘s avonds op de bank graag wat nacho’s en ook een zomerse dag vind ik het erg lekker om wat nacho’s op tafel te zetten met lekkere dipsausjes. Nu kun je de sausjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar vaak zit er veel suiker in die dipsausjes. Daarom de vijf lekkerste en gezondste dipsausjes op een rij.
Salsa Saus
Ingrediënten
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram.) Wil je liever vers dan kun je ook zelf tomaten fijn maken
- teentje knoflook
- rode peper
- ui
- sap van 1 limoen
- handje verse koriander
Hoe maak je het?
- Pers het teentje knoflook met je knoflookpers
- Snijd de peper (zonder pitjes) fijn
- Snijd de ui in blokjes
- Pers de limoen uit
- Hak de koriander grof.
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Wil je een wat grovere salsa dan laat je het zo. Maak je er liever een sausje van dan kun je de staafmixer er ook even op zetten
Guacamole
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- een halve rode ui
- 2 tenen knoflook
- een halve tomaat
- een halve rode peper
- limoen
- wat zout en peper
Hier lees je het recept verder
Frisse aardbeien-tomatensalsa met munt
Niet voor de hand liggend, maar erg lekker bij wat pittigere nacho’s. Een salsa met aaardbeien en tomaat.
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- bakje cherrytomaatjes ( ongeveer 250 gram)
- 1 fijngehakte sjalot
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 takje munt
Hoe maak je het?
- Snijd de aardbeien in kleine blokjes
- Snijd de tomaatjes in kwarten
- Meng de aardbei, tomaat en sjalot
- Hak de munt fijn
- Schep de olijfolie en munt door het mengsel van tomaatjes, aardbeien en sjalot
- Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout
Tzatziki saus
De Mexicaanse variant met salsa ken je vast al maar heb je de Griekse variant al eens gehad? Ook erg lekker!
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 knoflooktenen
- 1/2 komkommer
- 1 bosje dille
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout naar smaak
- paar olijven
- 1/2 rode ui
- 1/2 tomaat
- Optioneel: 30 gram feta
Hoe maak je het?
Dat lees je hier
Kaas dip
Ingrediënten:
- 50 gram boter
- 4 eetlepels bloem
- 250 milliliter melk
- 200 gram cheddarkaas, geraspt
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel tabasco
Hoe maak je het?
- Laat de boter smelten in een steelpannetje zonder bruin te worden
- Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot een glad papje
- Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer telkens tot de melk is opgenomen door de saus
- Voeg de geraspte kaas toe en blijf zachtjes roeren tot de kaas gesmolten is en de saus glad is
- Roer de cayennepeper en de tabasco door de dip
Heb jij ook een lekker dipsausje voor bij de nacho’s? Mail hem dan naar info@viadomo.nl
Boska Vijzel Herbs - Graniet - Zwart - Ø 17,5 cm
€29,99
Bol.com
6x Crème brulée schaaltje / Ramekin - 9 cm - Olympia - geschikt voor oven, vriezer en vaatwasser
€22,95
Bol.com
Cosy&Trendy Nikko Black Kommetje - Ø 12.5 cm x 6.5 cm - Set van 6
€31,95
Bol.com