Overgegeven? Zo krijg je de vlekken van braaksel weg

Categories Huis, SchoonmakenPosted on
overgegeven

Een vies klusje, maar soms heb je wel eens een ongelukje en kun je gewoon niet snel genoeg bij de wc komen. Braaksel kan soms vervelende vlekken veroorzaken Het is belangrijk om de troep als je overgegeven hebt zo snel mogelijk te verwijderen om onaangename geuren te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze geen blijvende herinneringen achterlaten.

Eerst schraap je het braaksel zoveel mogelijk weg met een lepel. Werk van buiten naar binnen. Behandel de vlek zo snel mogelijk.

Hoe krijg je kots uit kleding?

Spoel het kledingstuk of je dekbed onder koud stromend water. Meng dan een halve liter water met wolwasmiddel en een beetje natuurazijn. Dep de vlek met deze oplossing. Spoel steeds onder de kraan. Blijf dit herhalen tot de vlek verdwenen is. Doe daarna het textiel in de wasmachine.

Overgegeven op je vloerbedekking

Strooi eerst veel baksoda of maïzena op de vlek. Laat dat dan een kwartiertje zitten. Haal het dan weg met de stofzuiger

Los daarna een lepel waspoeder op in een halve liter water. Dep de vlek met het het schoonmaaksopje. Dep het na met schoon water.

Een alternatief is een halve liter water met een halve liter azijn. Dep de vlek met het mengsel. Dep het daarna met schoon water.

overgegeven

Overgegeven op je matras

Behandel de vlek met water en groene zeep. Blijf deppen tot de vlek verdwenen is. Dep het daarna droog met keukenpapier. Een andere optie is de vlek behandelen met Biotex en water. Blijf deppen tot de vlek verdwenen is. Daarna dep je het schoon met keukenpapier. Met baking soda kun je de geur neutraliseren. Een paar uren in laten werken en dan stofzuigen.

Lees ook  Zilvervisjes. Wat zijn het en hoe kun je ze bestrijden