Wat doen muggen overdag? En waarom ’s nachts actief?

Categories Ongedierte, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Wat doen muggen overdag? Eerlijk gezegd heb ik daar nooit over nagedacht. ’s Nachts word ik soms helemaal gek van het gezoem, maar overdag hoor ik ze niet. Zouden ze dan uitrusten omdat ze ons de hele nacht gepest hebben?

Continue reading “Wat doen muggen overdag? En waarom ’s nachts actief?”

Hortensia in je bloempot op terras of balkon

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

In de meeste tuinen staat wel een hortensia. Nadeel is alleen dat ze zo ontzettend groot kunnen worden. Hortensiaspecialist Magical heeft nu soorten die prima in potten kunnen groeien.

Continue reading “Hortensia in je bloempot op terras of balkon”

Droogte in je tuin? Geef je planten niet te vaak water

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Zomerse temperaturen worden de meeste mensen erg fijn gevonden. Maar het is niet echt goed voor de tuin en je bloembakken. Uiteraard is water geven het allerbelangrijkst in de droogte. We hebben geluk dat het niet in het drukste tuinseizoen is. De echt grote dingen zoals snoeien, spitten en verplanten doe je vaak in het voorjaar of in het najaar. Maar onze planten, struiken en gazon hebben natuurlijk wel water nodig. Wat kun je doen bij droogte in je tuin?

Continue reading “Droogte in je tuin? Geef je planten niet te vaak water”

Droog en zonnig weer: Moet je je grasmaaien of niet

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Je gras maaien in de zomer. Je gras heeft het altijd moeilijk tijdens hete, droge en zonnige zomerdagen. De grote vraag is altijd moet je nu wel of niet wel grasmaaien tijdens droge en hete zomerdagen. Het antwoord vind je in dit artikel.

Continue reading “Droog en zonnig weer: Moet je je grasmaaien of niet”

Stokrozen in je tuin. Dit moet je weten

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

De stokroos is een prachtige plant die in verschillende kleuren voorkomt. Deze plant vereist weinig onderhoud en groeit vrij hoog, waarbij hij overvloedig bloeit met grote bloemen. De bloemen van stokrozen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op bijen, hommels en vlinders.

Continue reading “Stokrozen in je tuin. Dit moet je weten”

Seringen uit de tuin. Hoe blijven ze lang mooi in de vaas

Categories Huis, Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

De sering staat niet alleen fantastisch in je tuin, maar ook in je vaas in huis. Voordeel is dan ook dat je huis gevuld wordt met de heerlijke zoete geur van deze heester. Maar hoe kun je lang genieten van de prachtige bloemen als je seringen  in een vaas doet.

Continue reading “Seringen uit de tuin. Hoe blijven ze lang mooi in de vaas”

Vlinders in je tuin. Zo kun je ze lokken

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

In de zomer kan ik echt genieten van de vlinders in de tuin. Wij zorgen er dan ook voor dat onze achtertuin een echt paradijsje is voor vlinders en insecten. Natuurlijk ontbreekt de vlinderstruik dan ook niet in onze tuin. Heb je daar geen ruimte voor dan kun je ook prima de vlinder helpen door bakken en potten te plaatsen met bloemen. 

Continue reading “Vlinders in je tuin. Zo kun je ze lokken”

Een sering in de tuin. Zo krijg je een prachtige heester

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Op elk boerenerf hebben ze vroeger wel gestaan. De boerensering. De heerlijk ruikende heester staat symbool voor huiselijk geluk. De Sering is een bloemsoort die bekend staat om zijn geurige en kleurrijke bloemen. Het behoort tot het geslacht Syringa en er zijn verschillende soorten en kleuren seringen beschikbaar.

Continue reading “Een sering in de tuin. Zo krijg je een prachtige heester”

Dahlia planten in je tuin. Hoe doe je dat?

Categories Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

De dahlia is in veel verschillende kleuren, hoogtes en vormen te krijgen. Niet echt een gemakkelijke klus dus om een bloem uit te zoeken voor in jouw tuin, of pot. Maar hoe kun je de Dahlia planten.

Continue reading “Dahlia planten in je tuin. Hoe doe je dat?”

Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?

Categories Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

In bijna iedere tuin staat wel een hortensia. Dat is ook niet zo raar, want hortensia’s zijn prachtig en je kunt er in de zomer en een deel van de herfst van de prachtige bloemen genieten. Door de hortensia op de juiste wijze te snoeien wordt hij elk jaar mooier. Terwijl verkeerd snoeien kan leiden tot minder of zelfs geen bloemen. We leggen je graag uit hoe dat Hortensia’s snoeien moet.

Continue reading “Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?”