Welke planten doen het goed op de kleigrond?

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Het succesvol aanleggen en onderhouden van een prachtige tuin hangt grotendeels af van een sterke basis. Als je wilt dat je planten, struiken, bollen en (kleine) bomen optimaal gedijen, is het van belang om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de standplaats (zon, halfschaduw, schaduw) en de grondsoort in je tuin. Maar wat als je te maken hebt met kleigrond?

Heb je een verzuurde grond. Lees dan dit artikel

Continue reading “Welke planten doen het goed op de kleigrond?”

Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?

Categories Huis, Op naar het voorjaar, Schoonmaken, Tuin of BalkonPosted on

Het krijgen van algen op je terras of bestrating is vaak te wijten aan vochtige omstandigheden en weinig zonlicht. Algen gedijen goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Hier zijn enkele factoren die kunnen bijdragen aan het verwijderen van algen op je terras en tips om ze te voorkomen.

Continue reading “Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?”

Je houten tuinmeubels opknappen kan met deze tips

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of BalkonPosted on

Na twee of drie jaren in weer en wind zien je houten tuinmeubels er heel anders uit dan toen je ze kocht. De meeste kleur is verdwenen en de glans is ook wel weg. Wegdoen gaat je misschien te ver, want een nieuwe set tuinmeubelen kost ook een paar centen. Een facelift kan helpen, als het hout maar niet verrot is. Met deze stappen kun je je tuinmeubels opknappen.

Continue reading “Je houten tuinmeubels opknappen kan met deze tips”

Seringen uit de tuin. Hoe blijven ze lang mooi in de vaas

Categories Huis, Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

De sering staat niet alleen fantastisch in je tuin, maar ook in je vaas in huis. Voordeel is dan ook dat je huis gevuld wordt met de heerlijke zoete geur van deze heester. Maar hoe kun je lang genieten van de prachtige bloemen als je seringen  in een vaas doet.

Continue reading “Seringen uit de tuin. Hoe blijven ze lang mooi in de vaas”

Dahlia planten in je tuin. Hoe doe je dat?

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

De dahlia is in veel verschillende kleuren, hoogtes en vormen te krijgen. Niet echt een gemakkelijke klus dus om een bloem uit te zoeken voor in jouw tuin, of pot. Maar hoe kun je de Dahlia planten.

Continue reading “Dahlia planten in je tuin. Hoe doe je dat?”

Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

In bijna iedere tuin staat wel een hortensia. Dat is ook niet zo raar, want hortensia’s zijn prachtig en je kunt er in de zomer en een deel van de herfst van de prachtige bloemen genieten. Door de hortensia op de juiste wijze te snoeien wordt hij elk jaar mooier. Terwijl verkeerd snoeien kan leiden tot minder of zelfs geen bloemen. We leggen je graag uit hoe dat Hortensia’s snoeien moet.

Continue reading “Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?”

Het Maarts viooltje, Viola odorata, is de enige viool met een geur

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of BalkonPosted on

De paarsblauwe tot violette bloemen van het Maarts viooltje, Viola odorata, kun je aan het eind van de winter vinden op de bosbodem in onze rijkere bossen. De kans dat je hem eerder ruikt, dan ziet is overigens groot. De Viola odorata is namelijk het enige viooltje met een geur.

Continue reading “Het Maarts viooltje, Viola odorata, is de enige viool met een geur”