Je houten tuinmeubels opknappen kan met deze tips

Categories Tuin of Balkon, VoorjaarPosted on

Na twee of drie jaren in weer en wind zien je houten tuinmeubels er heel anders uit dan toen je ze kocht. De meeste kleur is verdwenen en de glans is ook wel weg. Wegdoen gaat je misschien te ver, want een nieuwe set tuinmeubelen kost ook een paar centen. Een facelift kan helpen, als het hout maar niet verrot is. Met deze stappen kun je je tuinmeubels opknappen.

Continue reading “Je houten tuinmeubels opknappen kan met deze tips”

Seringen uit de tuin. Hoe blijven ze lang mooi in de vaas

Categories Huis, Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

De sering staat niet alleen fantastisch in je tuin, maar ook in je vaas in huis. Voordeel is dan ook dat je huis gevuld wordt met de heerlijke zoete geur van deze heester. Maar hoe kun je lang genieten van de prachtige bloemen als je seringen  in een vaas doet.

Continue reading “Seringen uit de tuin. Hoe blijven ze lang mooi in de vaas”

Dahlia planten in je tuin. Hoe doe je dat?

Categories Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

De dahlia is in veel verschillende kleuren, hoogtes en vormen te krijgen. Niet echt een gemakkelijke klus dus om een bloem uit te zoeken voor in jouw tuin, of pot. Maar hoe kun je de Dahlia planten.

Continue reading “Dahlia planten in je tuin. Hoe doe je dat?”

Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?

Categories Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

In bijna iedere tuin staat wel een hortensia. Dat is ook niet zo raar, want hortensia’s zijn prachtig en je kunt er in de zomer en een deel van de herfst van de prachtige bloemen genieten. Door de hortensia op de juiste wijze te snoeien wordt hij elk jaar mooier. Terwijl verkeerd snoeien kan leiden tot minder of zelfs geen bloemen. We leggen je graag uit hoe dat Hortensia’s snoeien moet.

Continue reading “Hortensia’s snoeien: hoe en wanneer moet dit gebeuren?”

Het Maarts viooltje, Viola odorata, is de enige viool met een geur

Categories Tuin of Balkon, VoorjaarPosted on

De paarsblauwe tot violette bloemen van het Maarts viooltje, Viola odorata, kun je aan het eind van de winter vinden op de bosbodem in onze rijkere bossen. De kans dat je hem eerder ruikt, dan ziet is overigens groot. De Viola odorata is namelijk het enige viooltje met een geur.

Continue reading “Het Maarts viooltje, Viola odorata, is de enige viool met een geur”

Teken zitten niet alleen in bosjes, maar ook in het gazon

Categories Ongedierte, Tuin of Balkon, Voorjaar, ZomerPosted on

Teken zitten, in tegenstelling tot wat werd gedacht, ook in kort gemaaid gras. Dat heeft de Wageningen University & Research ontdekt na een tekentelling in tuinen. De beestjes die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken blijken niet alleen in bosjes, maar ook op het gazon, op een terras met gras tussen de tegels en in borders te zitten.

Continue reading “Teken zitten niet alleen in bosjes, maar ook in het gazon”

Voorjaar in je huis. Haal je huis uit een winterdepressie

Categories Schoonmaken, VoorjaarPosted on

Er strekken zich nog een paar natte, koude en grijze maanden voor je uit tot de lente weer aanbreekt. Tot overmaat van ramp ziet je huis er ook maar saai uit. Hoe trek je je huis – en daarmee jezelf – uit die winterdepressie?

Continue reading “Voorjaar in je huis. Haal je huis uit een winterdepressie”