Pasta met avocado

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on

De avocado, een vrucht die ik voor een aantal jaren geleden nog nooit had gekocht of überhaupt had geproefd. Prima te combineren met pasta. Dit recept is vegetarisch maar mocht je er wel graag vlees bij eten, voeg dan bijvoorbeeld kipfilet toe.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen

  •  200 gram volkoren penne of (glutenvrije) pasta
  •   1 avocado
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram roomkaas
  • handje pijnboompitten
  • kokosolie of olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Begin met het koken van de pasta.
  • Snijd ondertussen de ui, champignons en het teentje knoflook in stukjes.
  • Verwarm wat olie in een pan en doe hier de groentes in.
  • Bak tot de champignons en het uitje een beetje bruin kleuren.
  • Pak een bord en prak de avocado hierop fijn, dit kan gewoon met een vork.
  • Vervolgens gaat de roomkaas erbij en roer dit erdoor heen.
  • Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Zodra de groentes gebakken zijn mag de avocado saus erbij.
  • Om het wat vloeibaarder te krijgen voeg je wat water toe zodat het een saus gaat worden.
  • Rooster de pijnboompitjes met een snufje zout in een koekenpan.
  • Serveer de pasta samen met de saus en strooi om het af te maken de pijnboompitten erover heen.

Ook lekker met wat geraspte (geiten) kaas.

Lees ook  Mueslirepen zelf maken