Recept geroosterde kikkererwten

Categories Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Zoek je een lekker tussendoortje maar wil je toch een beetje gezond snoepen?  Deze geroosterde kikkererwten heb je snel gemaakt. Lekker om weg te knabbelen bij een film.

Ingrediënten

  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
geroosterde kikkererwten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op  180 graden
  • Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.
  • Meng de erwten met de olie en kruiden.
  • Spreid daarna de erwten  dun uit over een bakplaat.
  • Bak ze krokant in de oven en schep ze regelmatig om. Na ongeveer 45 minuten zijn ze klaar. 
  • Laat ze daarna goed afkoelen 
  • Je kunt er eventueel nog wat zout op strooien
Lees ook  Bruisend water met komkommer, limoen en anijs