Recept kaneelballen. Een gezond tussendoortje

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on
kaneelballen
Kaneel is een lekker geurend en verwarmend kruid, dat goed past bij de herfst. Het schijnt zelfs goede medicinale eigenschappen te hebben. Er zit onder andere chroom in, net als in cacao, wat helpt je bloedsuikerspiegel te reguleren. Daarom een recept van kaneelballen.

Kaneel

Kaneel is goed voor de bloedcirculatie , maar ook voor de spijsvertering en het immuunsysteem. Ben je een liefhebber van kaneel: gebruik Ceylonkaneel en geen Chinese (kassie). Deze laatste bevat te veel schadelijke stoffen: cumarine – slecht voor lever en nieren. Mensen die bloedverdunners gebruiken of zwanger zijn, moeten voorzichtig zijn met kaneel.

Ingrediënten kaneelballen

  • 80 gram cashewnoten
  • 120 gram dadels
  • 3 gram kaneel

Bereiding kaneelballen

  • Maal deze ingrediënten in een hakker of blender tot een kleverige bal.
  • Maak hier met de hand kleine balletjes van en rol ze door kaneel (voor de liefhebbers) of door gehakte nootjes.
  • Zo heb je heel gemakkelijk, met weinig ingrediënten, een heerlijk én gezond tussendoortje!
Lees ook  Appelmoes zonder suiker uit de slowcooker