De basis van een Spaanse sangria is rode wijn, met een berg ijsblokjes en vers gesneden fruit met een flinke laag suiker. Hieronder vind je het recept voor een variant met en zonder alcohol.
Sangria zonder alcohol
Ingrediënten
- 500 ml gekookt water
- Twee zakjes zwarte thee
- Twee kaneelstokjes
- 100 gram suiker
- 720 ml granaatappelsap
- 240 ml vers geperste sinaasappelsap
- Een middelgrote sinaasappel
- Een citroen
- Een limoen
- Een middelgrote appel
- 720 ml koolzuurhoudend water
Bereiding
- Giet het kokende water over de theezakjes en kaneelstokjes en laat deze 5 minuten trekken.
- Haal na 5 minuten de theezakjes uit het water, en roer de suiker in het water.
- Snijd de appel in kleine blokjes van een halve centimeter. De limoen, citroen en sinaasappel snijd je in kleine schijfjes.
- Meng vervolgens de thee met kaneelstokjes, granaatappelsap, sinaasappelsap en het fruit in een grote kan.
- Leg het mengsel minstens 1 uur in de koelkast( bij voorkeur een hele nacht).
- Giet het koolzuurhoudende water voor het serveren in de kan.
- Serveer de sangria met ijsblokjes.
Sangria met alcohol
Ingrediënten
- Twee appels
- Twee sinaasappels
- 120 ml brandewijn
- 60 ml sinaasappellikeur
- 750 ml rode wijn
- 720 ml bruisend gekoeld water
Bereiding
- Snijd het fruit in dunne plakjes en laat het schil erop zitten
- Giet de brandewijn over het fruit heen in een grote kan
- Voeg de sinaasappellikeur toe aan het mengsel
- Ontkurk de rode wijn en voeg het toe aan het geheel
- Roer het geheel even goed door en zet het afgedekt vier uur in de koelkast( bij voorkeur een nacht)
- Voeg voor het serveren het bruisende gekoelde water aan het geheel toe
- Serveer de sangria door in elk glas wat fruit te doen.