Zelf wasmiddel maken. Goedkoper en niet chemisch

Categories SchoonmakenPosted on
wasmiddel maken

Het dagelijkse leven brengt aardig wat kosten met zich mee, met inflatie, hoge woningprijzen, stijgende energierekeningen en prijzige tankbeurten. Zelfs boodschappen doen in de supermarkt loopt tegenwoordig flink in de papieren lopen. Daarom kan het soms heerlijk zijn om ergens op te kunnen besparen. Overweeg bijvoorbeeld eens om zelf wasmiddel te maken.

Het zelf maken van wasmiddel is verrassend eenvoudig, zelfs terwijl we regelmatig dit product in onze wasmachines gebruiken, waarvan de prijzen blijven stijgen. Bovendien heeft het zelf produceren van wasmiddel nog een extra voordeel. Je voegt namelijk geen synthetische of chemische stoffen toe, waardoor je een natuurlijk middel creëert. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu.

Wat heb je nodig om wasmiddel te maken?

Deze ingrediënten heb je nodig voor het maken van je eigen wasmiddel En goed nieuws. Het is een kort lijstje met producten die je mogelijk al in je keukenkastje te vinden is. Voor gekleurde was heb je slechts vier ingrediënten nodig:

  • 2 liter water
  • 30 gram soda (niet nodig voor witte was)
  • 30 gram puur olijfolie-zeep (blok)
  • 4 à 5 druppels etherische olie naar keuze voor een aangename geur

Bespaar op boodschappen en draag bij aan een milieuvriendelijke aanpak door dit zelfgemaakte wasmiddel te gebruiken.

wasmiddel maken

Hoe maak je zelf wasmiddel?

Om te beginnen, maak het olijfolie-zeepblok fijn met een rasp of scherp mes. Breng vervolgens het water aan de kook en voeg de fijngemaakte zeep toe, roer totdat alles gesmolten is. Voeg daarna de soda en de druppels etherische olie toe. Laat het mengsel afkoelen en giet het in een pot of fles. Merk op dat het mengsel dikker wordt naarmate het afkoelt.

Lees ook  Hoe maak je roestvrijstaal schoon in je keuken

En voilà, je hebt nu je eigen biologisch en ecologisch verantwoord wasmiddel. Een slimme keuze voor zowel je portemonnee als het milieu.