Deze ingrediënten geven je tofu smaak

Categories Alle recepten, KeukentipsPosted on

Tofu  is een eiwitrijk product van sojabonen. Tofu heeft geen echte smaak – die moet je er zelf aan geven door wat extra ingrediënten. Wij geven je wat tips. 

Tofu

Tofu wordt vaak gezien als een vleesvervanger. Toch is het wat veelzijdiger en niet alleen bedoeld door vegetariërs.  Het wordt gemaakt van sojabonen en is rijk aan eiwitten. De sojabonen worden geweekt en gepureerd tot een soort sojamelk. Dat mengsel wordt gekookt met een plantaardig stremsel tot de melk gaat klonteren. Daarna wordt het tot een blok geperst. Tofu moet je overigens altijd in de koelkast bewaren. Maar hoe krijg je smaak aan tofu?

Sesamzaad

Van een beetje sesamzaad krijgt tofu een beetje nootachtige smaak. Het ruikt heerlijk en het smaakt ook beter als je de sesamzaadjes eerst even roostert in een droge, hete koekenpan.

Rode peper

Ben je gek op pittig dan is tofu lekker met fijngehakte Spaanse of rode peper. Snijd deze in ringetjes of stukjes. Het is aan jou of je de zaadjes laat zitten. Dat hangt er vanaf of je het pittig wilt hebben of niet. De tofu kan omdat er weinig smaak aan zit best wat pittigheid gebruiken. 

Gember

Gember is een echte smaakmaker in de keuken en vooral dan in de oosterse keuken. Omdat tofu wel wat extra smaak kan gebruiken is gember erg geschikt. Gebruik geraspte gember in een marinade voor je tofu of voeg het toe aan je wokgerecht. 

Bosui

Bosui is een lekker knapperig uitje. Je komt bosui vaak tegen in gerechten met tofu.

Lees ook  Zelf bananenchips maken zonder suiker. Het recept

Sojasaus

Sojasaus is net als tofu gemaakt van sojabonen. Alleen is sojasaus zouter. En doet de sojasaus het geweldig in marinades. Ketjap Manis is ook erg lekker met tofu.  Deze is wat zoeter omdat het suikers bevat. Daardoor kun je tofu lekker knapperig bakken.