Gekarameliseerde witlof recept

Categories Alle recepten, Eten en drinkenPosted on

Witlof kun je op verschillende manieren klaarmaken. Koken, in de oven of rauw met bijvoorbeeld wat appel. Gekarameliseerde witlof is ook ontzettend lekker.

Ingrediënten

  • 500 gram witlofstronken
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gram rietsuiker
  • 25 gram boter
  • zout en peper

Bereiding gekarameliseerde witlof

  • Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de bruine onderkant.
  • Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de boter en de rietsuiker toe. Laat dit op laag vuur karameliseren.
  • Bak hierin de witlof aan beide zijden goudbruin. Dit doe je op hoog vuur. Na ongeveer 3 minuten is de groente beetgaar en lichtbruin.
  • Breng op smaak met wat zout en peper
Lees ook  Eggnog. Eierpunch recept voor de koude winteravond