Recept geroosterde wortels met honing

Een lekker bijgerecht uit de oven. Vol vitamines en weer eens iets anders dan ‘gewoon gekookte wortels. Wortels bevatten allerlei mineralen zoals kalium, natrium, calcium en fosfor en vitaminen zoals verschillende vitamine B, vitamine E en betacaroteen. Dit is voor ongeveer vier personen.

Ingrediënten geroosterde wortels

  • 800 gram wortels
  • Drie eetlepels olijfolie
  • Twee theelepels vloeibare honing
  • Twee takjes peterselie
geroosterde wortels

Bereiding geroosterde wortels

  • Zet de oven aan op 220 graden.
  • Schil de (winter) wortels en snijd ze in stukken van een centimeter of vijf
  • Snijd ze voorzichtig in de lengte door
  • Doe de wortels in een pan en breng ze op middelhoog vuur aan de kook. Zet daarna het gas zachter en laat ze nog even vijf minuten doorkoken
  • Giet daarna de wortels af en laat ze goed uitlekken
  • Leg de wortels dan op bakpapier op de bakplaat
  • Giet de olijfolie en de honing over de wortels
  • Rooster de wortels zo’n 15 tot 20 minuten in het midden van de oven
  • Als het goed is worden je wortels dan wat bruiner en goed gaar
  • Hak wat peterselie fijn en gooi de peterselie over de wortels

Eet smakelijk

Lees ook  Bloemkoolsoep met garnalen