Recept muffins met appel en gember

Een lekkere kop thee met een muffin. Mij doe je er een groot plezier mee. Deze appel-gember muffin met wat kaneel is extra lekker op een mooie herfstdag. En je huis gaat heerlijk ruiken als je deze muffins met appel en gember bakt.

Ingrediënten

  • 1 losgeklopt ei
  • 1 appel
  • 25 gram gehakte walnoten
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel (Bij intolerantie Vrij van Gluten zelfrijzend bakmeel)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • Snufje zout
  • 80 ml halvolle melk
  • 20 gram zachte boter
  • Muffinbakblik of 6 losse vormpjes

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200°C.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een kom en voeg het zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gember-stukjes door elkaar.
  • Spatel het droge door het natte mengsel.
  • Roer zo weinig mogelijk, het beslag mag best wat klonterig zijn.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Lees ook  Filet americain invriezen kan ziekte voorkomen. Hoe lang is het houdbaar?