Een lekkere kop thee met een muffin. Mij doe je er een groot plezier mee. Deze appel-gember muffin met wat kaneel is extra lekker op een mooie herfstdag. En je huis gaat heerlijk ruiken als je deze muffins met appel en gember bakt.
Ingrediënten
- 1 losgeklopt ei
- 1 appel
- 25 gram gehakte walnoten
- 1 theelepel gemberpoeder
- 50 gram zelfrijzend bakmeel (Bij intolerantie Vrij van Gluten zelfrijzend bakmeel)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- Snufje zout
- 80 ml halvolle melk
- 20 gram zachte boter
- Muffinbakblik of 6 losse vormpjes

Bereiding
- Zet de oven aan op 200°C.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een kom en voeg het zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gember-stukjes door elkaar.
- Spatel het droge door het natte mengsel.
- Roer zo weinig mogelijk, het beslag mag best wat klonterig zijn.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.