Recept wortelcake balletjes

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Wortelcake balletjes zijn erg lekker als tussendoortje of in de broodtrommel. Deze glutenvrije carrot cake balletjes heb je in slechts 15 minuten gemaakt.

Ingrediënten wortelcake balletjes

  • 60 gram heel fijn geraspte worteltjes
  • 40 gram cashewpasta
  • 60 gram fijngemalen havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 10 gram walnoten
  • 2 zachte ongezoete dadels
  • voor volwassenen: 1 theelepel vers, geraspte gember

Bereiding

  • Knijp de geraspte worteltjes goed uit zodat het meeste vocht eruit is.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat je een gladde massa krijgt (je kunt ook een staafmixer gebruiken).
  • Voor volwassenen: voeg de gember toe.
  • Draai er 12 balletjes van.
  • Bewaar de balletjes in de koelkast

Lees ook  Zelf bechamelsaus maken