Recept wortelcake balletjes

Wortelcake balletjes zijn erg lekker als tussendoortje of in de broodtrommel. Deze glutenvrije carrot cake balletjes heb je in slechts 15 minuten gemaakt.

Ingrediënten wortelcake balletjes

  • 60 gram heel fijn geraspte worteltjes
  • 40 gram cashewpasta
  • 60 gram fijngemalen havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 10 gram walnoten
  • 2 zachte ongezoete dadels
  • voor volwassenen: 1 theelepel vers, geraspte gember

Bereiding

  • Knijp de geraspte worteltjes goed uit zodat het meeste vocht eruit is.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat je een gladde massa krijgt (je kunt ook een staafmixer gebruiken).
  • Voor volwassenen: voeg de gember toe.
  • Draai er 12 balletjes van.
  • Bewaar de balletjes in de koelkast

Lees ook  Tzatziki volgens Grieks recept