Hoe maak je gezonde aardbeienjam?

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

In kant en klare jam zit helaas vaak veel te veel suiker toegevoegd. Niet erg gezond dus, maar vandaag laten we een gezonde versie zien die je zelf makkelijk kan maken.

Ingrediënten voor 400 ml aardbeienjam

  • 2 doosjes aardbeien
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • Halve eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Stevia suiker (eventueel)

Hoe maak je de aardbeienjam?

  • Doe de aardbeien in een steelpannetje en breng het aan de kook op laag vuur en roer voorzichtig door.
  • Pureer de aardbeien een beetje met een stamper (dikte kan je zelf bepalen).
  • Voeg nu de chiazaad toe en over vijf minuten de vanille.
  • Laat het nu nog 10 minuten pruttelen.
  • Als laatst doe je de zout er nog bij. Even door roeren en je kan de jam in een pot doen.

Als de jam is afgekoeld zul je zien dat het mooi stevig is geworden door de chiazaadjes. Je kunt de jam ongeveer 1 week bewaren in de koelkast, of je kunt het natuurlijk invriezen!

Meer recepten met aardbeien

Lees ook  Recept barbecuesalsa met kiwi