Bijna iedereen wordt blij van muffins. En van de combinatie appel en kaneel ook. De noten zorgen voor een lekkere bite en de gember zorgt weer voor een wat pittigere smaak.
Ingrediënten
- 1 losgeklopt ei
- 1 appel
- 25 gram gehakte walnoten
- 1 theelepel gemberpoeder
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- Snufje zout
- 80 ml halvolle melk
- 20 gram zachte boter
- Muffinbakblik of 6 losse vormpjes

Appel muffins maken
- Zet de oven aan op 200°C.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een kom en voeg het zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gember-stukjes door elkaar.
- Spatel het droge door het natte mengsel.
- Roer zo weinig mogelijk, het beslag mag best klonterig zijn.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.