Bevroren kwark of yoghurt met vers fruit die je daarna lekker in stukken kan breken. Erg lekker als ontbijtje maar ook als tussendoortje.
Voor dit recept heb ik verse aardbeien gebruikt. Gewoon omdat ze in huis had, maar diepvriesfruit zoals blauwe bessen, bosvruchten, mango of kersen kan ook prima.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 30 gram rozijnen ( meer of minder mag altijd)
- 150 gram aardbeien ( ander fruit mag natuurlijk ook)
- 1 eetlepel pompoenpitten
Hoe maak je Frozen Yoghurt?
- Snijd het fruit in kleinere stukjes. Ik had vrij grote aardbeien die ik in vieren heb gesneden.
- Roer de yoghurt met de honing, de rozijnen en het fruit door elkaar.
- Verdeel de yoghurt over de bakplaat en strijk het uit tot een laag van ongeveer 1,5 centimeter
- Leg de bakplaat in de vriezer en de laat de yoghurt in 3 uur helemaal bevriezen
- Neem de bakplaat uit de vriezer en snijd de bevroren yoghurt in stukjes