Geroosterde tomatensoep

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on

Geroosterde tomatensoep is een lekkere soep van geroosterde tomaten en paprika. Erg lekker als lunch. Maak gerust een grote pan vol, want je kunt het prima invriezen. Handig na een lange werkdag of als je gewoon even geen zin hebt om te koken.

Ingrediënten geroosterde tomatensoep

  • Een kilo tomaten
  • Twee puntpaprika’s
  • 3 of 4 rode uien
  • Wat peper en zout
  • Verse kruiden zoals wat basilicum
  • Twee theelepels olijfolie
  • 500 ml water
  • Een half bouillonblokje

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op
  • Snijd de tomaten in stukken. Eventueel kun je de zaadlijsten eruit halen
  • Snijd de puntpaprika doormidden en snijd de uien in plakken
  • Leg alles op de bakplaat en strooi er wat peper, zout en eventueel wat kruiden overheen en als laatste de olijfolie
  • Schuif de bakplaat in de oven. Je laat het ongeveer 15 minuten in de oven staan
  • Zet een pan op het fornuis met een halve liter water
  • Haal de bakplaat met de groente uit de oven en doe alles in de pan met gekookt water
  • Laat alles even pruttelen en doe dan het halve bouillonblokje erbij. Laat het dan nog even een minuut of tien doorkoken
  • Haal de pan van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot er een glad soepje ontstaat.

Lees ook  Mexicaanse nacho schotel