Groene ijsthee met perzik en kombucha

Groene ijsthee

Wie een lekker en gezond drankje wil drinken, kan deze groene ijsthee met perzik en kombucha maken. Dit is gefermenteerde thee die de darmgezondheid bevorderd. Ook worden aan dit drankje geen suikers toegevoegd.

Ingrediënten

  • 1 zakje groene thee
  • 500 ml Karma ginger tea kombucha
  • Wat verse munt
  • 1 rijpe perzik
  • 1 citroen
Groene ijsthee

Bereiding

  • Kook 600 ml water.
  • Laat het een klein beetje afkoelen (anders krijg je bittere thee) en laat het zakje groene thee 15 minuten trekken. Laat de thee verder afkoelen en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Doe dan de kombucha en de koude thee in een kan en voeg ook verse muntblaadjes en een schijfjes gesneden perzik en citroen toe. Houd je van zoet? Voeg dan een beetje vloeibare honing toe. Roer alles door elkaar en voeg eventueel ijsblokjes toe.
  • Serveer de ijsthee meteen of laat de ijsthee nog langer trekken voor maximale smaak.

Lees ook: Zo maak je zelf je kombucha