Italiaanse piadina

Piadina. De onweerstaanbare klassieker vind je overal ter wereld bijna op elke hoek van de straat. Zelf thuis maken is ook leuk om te doen en ideaal als je gasten hebben voor de lunch.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem ( Bij intolerantie glutenvrije bloem)
  • Een theelepel zout
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 50 gram rucola of andere sla
  • Een bosje basilicum
  • Twee bollen buffelmozzarella
  • 250 gram tomaten
  • 250 gram gesneden prosciutto (Italiaanse ham)
piadina

Bereiding

  • Meng het bloem met het zout en twee eetlepels olijfolie in een kom.
  • Voeg ongeveer 125 ml water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Is je deeg erg droog doe er dan steeds kleine beetjes water bij.
  • Laat het deeg in de kom ongeveer een half uur rusten
  • Verdeel je deeg in tien of twaalf bollen
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol de bolletjes uit tot dunne cirkels van een doorsnede van 20 cm.
  • Bak de deegcirkels ongeveer twee minuten per kant in een droge pan met anti-aanbaklaag.
  • Krijg je luchtbellen? Prik die dan lek met je vork.
  • Was de sla en laat het goed uitlekken. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.
  • Snijd de mozzarella in plakken
  • Snijd de tomaten in plakken. Vul de piadina met de tomaat, de prosciutto in plakken
  • Vul de piadina met de tomaat, de ham, mozarella, basilicum en rucola/ sla.
piandina
Lees ook  Portobello met geitenkaas