Recept komkommersalsa

Categories Alle recepten, Eten en drinken, SaladereceptenPosted on

Een lekkere salade mag bijna niet ontbreken bij een barbecue. Voordeel van deze salade is dat hij bij elk gerecht erg lekker is. En nog gemakkelijk te maken ook. 

Komkommersalsa

Een komkommersalsa is een smakelijke en verfrissende saus of bijgerecht gemaakt van komkommer als hoofdingrediënt. Het is vergelijkbaar met traditionele salsa’s, maar in plaats van tomaten als basis, wordt komkommer gebruikt. Komkommersalsa is een geweldige manier om de frisse en knapperige smaak van komkommers te combineren met kruiden, specerijen en andere groenten, waardoor het een heerlijke aanvulling is op verschillende gerechten.

Ingrediënten

  • Een komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • Twee kleine tomaten, in blokjes gesneden
  • Twee kleine rode uien. Deze snijd je in partjes
  • De geraspte schil en het sap van een limoen
  • Een eetlepel fijngesneden koriander
  • Een eetlepel verse fijngesneden basilicum
  • Een theelepeltje bruine suiker
komkommersalsa

Bereiding

  • Snijd de komkommer in kleine blokjes
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes
  • Snijd de rode ui in kleine partjes
  • Rasp een limoen en pers hem uit
  • Snijd de basilicum fijn
  • Snijd de koriander fijn
  • Meng alle ingrediënten in een kom
Lees ook  Recept yoghurt met peer en granaatappel