Deze Italiaanse tomatensoep is een lekker vegetarisch gerecht met veel verse producten. Lekker als voorgerecht, maar ook voor de lunch. Wil je toch liever wat vlees in je soep? Bak dan een ui met wat knoflook en 75 gram gerookte spekjes.
Ingrediënten Italiaanse tomatensoep
- 500 gram pomodori-tomaten of pruimtomaten
- een ui
- twee teentjes knoflook
- drie takjes verse basilicum
- 750 milliliter groentebouillon
- een eetlepel olijfolie
- een laurierblad (voor het fijnmaken wel uithalen!)
- twee theelepels gedroogde oregano
- Een klein beetje zout
- een klein beetje foelie
- versgemalen peper
- Crème fraîche
Je hebt een staafmixer of blender nodig
Bereiding
- Pel de ui en snipper hem daarna in stukjes. Doe hetzelfde met de knoflook
- Snijd de tomaten in stukjes
- Pluk de blaadjes van de basilicum.
- Doe wat olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook tot het goudgeel is en de ui mooi glazig is
- Doe de tomaten en de basilicumtakjes erbij in de pan en bak alles ongeveer een minuut of drie
- Doe de bouillon in de pan en breng alles aan de kook
- Doe het laurierblad erbij, net als de foelie en de oregano
- Daarna laat je je soep een minuut of 25 zachtjes koken tot je tomaten gaar zijn
- Verwijder de steeltjes van de basilicum, de foelie en het laurierblad
- Zet dan je staafmixer in de pan. Zorg dat je pan hoog genoeg is en doe niet te wild als je je keuken een beetje schoon wilt houden
- Zeef daarna je soep boven een andere pan
- Verwarm daarna je soep en doe er eventueel nog wat zout en peper bij
- Wanneer je je soep opdient kun je een lepel crème fraîche in het midden leggen. Ook kun je de blaadjes van je basilicum in stukjes scheuren en ze in je soep strooien
Eet smakelijk!