Krieltjes met mojosaus

mojosaus

Een van mijn favoriete gerechtjes op Gran Canaria. Krieltjes met mojosaus. De bewoners van het eiland zijn er gek op. Het zijn kleine aardappeltjes met hete paprikasaus. Op Gran Canaria koop je het ook gewoon in potjes in de supermarkt, maar je kunt het ook al kruidenmix krijgen. Natuurlijk kun je dat ook prima zelf maken. Het recept van krieltjes met mojosaus voor zes porties. In een restaurant vind je ze trouwens als papas arrugadas op de kaart.

Ingrediënten

  • 1 kilo krielaardappeltjes in schil
  • 1,5 eetlepel grof zeezout
  • Twee grote gedroogde Spaanse pepers
  • Een gedroogde chilipeper
  • Vier eetlepels rode-wijnazijn
  • Twee rode paprika’s in stukken
  • Vier gepelde knoflookteentjes
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • Halve theelepel oregano
  • Halve theelepel zeezout
  • Twee dl olijfolie extra vierge
mojosaus

Hoe maak je mojosaus

  • Maak de krieltjes schoon en kook ze in water met zeezout in 20 minuten gaar
  • Week de pepers en chilipeper 15 minuten in de azijn. Giet het af en laat alles goed uitlekke. De azijn bewaar je!!
  • Doe de pepers, paprika, knoflook, komijn, oregano en het zeezout in een keukenmachine zodat alles fijn gemalen is. Giet tijdens het pureren de olie erbij in een dun straaltje
  • Breng je saus op smaak met de azijn die je apart gehouden hebt. Proef ondertussen!
  • Giet je aardappeltjes af en stoom ze even droog. Even opschudden en eten maar!
Lees ook  Pan con tomate. Stokbrood met tomaten