Dit gerechtje is zo ontzettend lekker. We aten het voor het eerst in een klein restaurantje op Gran Canaria. De ober zette het voor ons op tafel omdat het ontzettend druk was en we even moesten wachten op ons eten. De zoete geur van de dadels in combinatie met de pittige chorizo en het zoute spek. Heerlijk. En dus maken we het thuis ook regelmatig. Ons recept voor dadelspiesjes met chorizo en spek.
Ingrediënten voor de dadelspiesjes
- 3 plakjes chorizo van 3 mm
- 12 grote ontpitte dadels
- 6 rechte repen ontbijtspek
- 15 gram boter
- Wat versgemalen grove peper

Hoe maak je ze?
- Snijd elke plak chorizo in 4 repen en vul de dadels met een reepje chorizo
- Halveer de repen ontbijtspek. Wikkel een stukje spek om een dadel en steek er een cocktailprikker doorheen
- Maak de boter in een koekenpan warm en pak de dadels met het spek krokant. Strooi er wat peper over en serveer ze warm