Overwacht visite? Met deze tips lijkt je huis schoon en netjes

Categories Huis, OpruimenPosted on
schoon huis

Ineens kondigt iemand aan om langs te komen en dat terwijl je huis alles behalve schoon en netjes is. Je kunt als een tornado door het huis rennen, maar je kunt ook deze tips volgen waardoor het minder vies en rommelig lijkt dan het is. Tips voor een schoon huis

De gang

Een plek die je gemakkelijk vergeet maar waar wel de eerste indruk wordt opgedaan. Maak je gang gastenproof. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is op de kapstok voor de jassen van je gasten. Anders loop je het risico dat ze ze over stoelen heen hangen en dat geeft een rommelige indruk. Zorg ook voor een schone deurmat zodat je gasten goed hun voeten kunnen vegen. Ligt er viezigheid op de mat dan zullen ze dat aan hun schoenen meenemen door de rest van het huis.

schoon huis

Het toilet

Een wc hoort schoon te zijn. Jij wilt bij andere mensen toch ook graag naar een schoon toilet. Controleer of er een schoon handdoekje hangt, er zeep is en voldoende wc-papier. Ook met een geurige verfrissende spray kun je punten doen scoren, ook al gebruik je dat zelf normaal gezien niet.

Bloemen

Bijna iedereen wordt blij van bloemen. Fleur je huis op met een mooi boeket bloemen. Het staat mooi en als je de juiste bloemen koopt, geurt je huis heerlijk. Een ritje naar de bloemenwinkel is dan ook zeker ons advies. Op pluk wat bloemen uit je tuin.

schoon huis

Snel opruimen

Met snel opruimen bedoelen we ook echt snel. Dat betekent dus niet dat je uitgebreid de tijd hebt om dingen uit te zoeken. Snel opruimen door je rondslingerende dingen zoals sleutels, opengescheurde post, tijdschriften en andere rommeltjes is simpel gezegd alles in een doos, krat, mand of la gooien. Verstop daarna de doos of mand in een ruimte waar je gasten niet komen. Een truc die vroeger toch al werkte toen we nog kind waren en onze slaapkamer op moesten ruimen. Hup alles onder het bed, in de kast en klaar! Is het echt erg gesteld met je rommel, maak dan aparte zakken of manden per kamer. Gasten voelen zich beter op hun gemak in een opgeruimd huis, dat jij hebt vals gespeeld hoeven zij niet te weten. Rondslingerende glazen doe je in de vaatwasser of was je snel even af.

Lees ook  Welke omvormer moet je hebben voor zonnepanelen?

Huisdieren

Je huis mag nog zo schoon zijn, een stoel of bank vol katten- of hondenharen is een echte afknapper én doet je veel viezer lijken dan je misschien bent. Zorg ervoor dat je alle sporen van huisdieren wist door de haren overal te verwijderen. Je wil niet bekend staan als degene waar van het huis vol ligt met haren en het naar katten of honden ruikt toch?

De televisie

De televisie poetsen is niet het eerste waar je aan denkt toch? Je televisie neemt doorgaans een vrij prominente plaats in de zithoek in. Op zwarte voorwerpen lijkt stof altijd tien keer erger, en als je eenmaal zit zal het jou en zeker ook je gasten opvallen. Afstoffen dus, snel gebeurd en het bespaart je binnensmondse verwijten aan jezelf tijdens de borrel.

Stofzuigen

Tot slot haal je even snel de stofzuiger over de vloer en klaar ben je voor je visite.

Geef een reactie