Paprikasoep met Griekse yoghurt

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on

Deze paprikasoep is snel en gemakkelijk te maken. Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de drukke dag altijd iets lekkers hebt te eten.

Ingrediënten paprikasoep

  • Twee eetlepel extra vergine olijfolie
  • Een gesnipperde ui
  • Drie wortels in blokjes
  • Zes teentjes geperste knoflook
  • Twee theelepels gedroogde oregano
  • Een halve theelepel gedroogde rozemarijn
  • Mespuntje gedroogde chilivlokken
  • 600 gram gepelde tomaten uit blik
  • Zes geroosterde puntpaprika’s uit pot in stukjes
  • Een liter groentebouillon
  • Een halve citroen
  • Griekse yoghurt om te serveren
  • Acht blaadjes basilicum om te serveren ( extra)
  • Stevig brood
  • Zeezout en peper

Bereiding

  • Maak de olijfolie warm in een pan met een dikke bodem
  • Voeg de wortel en de ui toe en bak het ongeveer tien minuten
  • Voeg de knoflook, oregano, rozemarijn en chilipepervlokken toe en roerbak het twee minuten
  • Voeg de gepelde tomaten erbij net als de paprika en smoor het ongeveer drie minuten
  • Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook
  • Laat het twintig minuten zachtjes doorkoken
  • Doe de soep in de blender en maal het zo fijn of grof je maar wilt. Een staafmixer gebruiken kan natuurlijk ook
  • Warm zo nodig de soep even op
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap
  • Serveer de soep in kommen of borden met een lepeltje Griekse yoghurt.
  • Bestrooi je soep eventueel met wat blaadjes basilicum
Lees ook  Een nieuwe vrucht. Wat is een cumelo?