Deze paprikasoep is snel en gemakkelijk te maken. Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de drukke dag altijd iets lekkers hebt te eten.
Ingrediënten paprikasoep
- Twee eetlepel extra vergine olijfolie
- Een gesnipperde ui
- Drie wortels in blokjes
- Zes teentjes geperste knoflook
- Twee theelepels gedroogde oregano
- Een halve theelepel gedroogde rozemarijn
- Mespuntje gedroogde chilivlokken
- 600 gram gepelde tomaten uit blik
- Zes geroosterde puntpaprika’s uit pot in stukjes
- Een liter groentebouillon
- Een halve citroen
- Griekse yoghurt om te serveren
- Acht blaadjes basilicum om te serveren ( extra)
- Stevig brood
- Zeezout en peper

Bereiding
- Maak de olijfolie warm in een pan met een dikke bodem
- Voeg de wortel en de ui toe en bak het ongeveer tien minuten
- Voeg de knoflook, oregano, rozemarijn en chilipepervlokken toe en roerbak het twee minuten
- Voeg de gepelde tomaten erbij net als de paprika en smoor het ongeveer drie minuten
- Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook
- Laat het twintig minuten zachtjes doorkoken
- Doe de soep in de blender en maal het zo fijn of grof je maar wilt. Een staafmixer gebruiken kan natuurlijk ook
- Warm zo nodig de soep even op
- Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap
- Serveer de soep in kommen of borden met een lepeltje Griekse yoghurt.
- Bestrooi je soep eventueel met wat blaadjes basilicum