Aubergine is vezelrijk, veelzijdig en vooral… waanzinnig lekker. De groente heeft geweldige culinaire kwaliteiten, wordt geroemd én geliefd in de vegetarische keuken. Wij maakten er pizza van!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 el tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl suiker
- mespuntje harissa of sambal
- 1 bol mozzarella
- 10 cherrytomaatjes
- Blaadjes basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in ronde plakken van 1,5 cm dikte en kerf wat in aan de bovenkant.
- Bestrooi met wat zout en peper. Maak een mengsel van de tomatenpuree, suiker, harissa of sambal, olijfolie en oregano.
- Smeer de bovenkanten van de plakken in met het mengsel. Leg de plakken op een bakplaat en laat deze in een oven van 175°C ongeveer 15 minuten garen.
- Snijd intussen de mozzarella in dunne plakken en de tomaatjes in vieren.
- Haal nu de aubergineplakken uit de oven en verdeel de mozzarella, tomaatjes en basilicum over de aubergineplakken.
- Zet de bakplaat 7 minuten terug in de oven, zodat de mozzarella gaat smelten en de tomaatjes garen.
- Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi deze met wat versgeraspte Parmezaan.