Recept aubergine pizza

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on

Aubergine is vezelrijk, veelzijdig en vooral… waanzinnig lekker. De groente heeft geweldige culinaire kwaliteiten, wordt geroemd én geliefd in de vegetarische keuken. Wij maakten er pizza van!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl suiker
  • mespuntje harissa of sambal
  • 1 bol mozzarella
  • 10 cherrytomaatjes
  • Blaadjes basilicum
aubergine pizza

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine in ronde plakken van 1,5 cm dikte en kerf wat in aan de bovenkant.
  • Bestrooi met wat zout en peper. Maak een mengsel van de tomatenpuree, suiker, harissa of sambal, olijfolie en oregano.
  • Smeer de bovenkanten van de plakken in met het mengsel. Leg de plakken op een bakplaat en laat deze in een oven van 175°C ongeveer 15 minuten garen.
  • Snijd intussen de mozzarella in dunne plakken en de tomaatjes in vieren.
  • Haal nu de aubergineplakken uit de oven en verdeel de mozzarella, tomaatjes en basilicum over de aubergineplakken.
  • Zet de bakplaat 7 minuten terug in de oven, zodat de mozzarella gaat smelten en de tomaatjes garen.
  • Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi deze met wat versgeraspte Parmezaan.

Lees ook  Tagliatelle met zalm: een smaakvolle Italiaanse klassieker!