Zoek je iets lekkers voor de kerstdagen bij de koffie of thee of moet je kind iets lekkers meenemen naar school voor de kerstvakantie. Maak het dan niet te moeilijk. Deze kerstbrownies zullen zeker bij iedereen in de smaak vallen. Heel gezond zijn ze niet, maar een keertje snoepen mag toch best eens?
Kerstman brownies
Voor 16 brownies
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel boter (om in te vetten)
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel zout
- 4 eieren

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
- Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
- Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 minuten gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie circa 30 minuten afkoelen.
- Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
- Spuit een dot slagroom op de brownie
- Zet er een aardbei bovenop en doe een klein toefje slagroom bovenop de aardbei
Geniet ervan!