Van courgette kun je lekkere pannenkoekjes bakken. In courgette zit relatief veel ijzer, vitamine c en vezels. De schil zit vol antioxidanten en door de kurkuma heb je nog meer antioxidanten. Die zijn belangrijk voor onze gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen maken ook indringers als bacteriën onschadelijk en zijn dus onmisbaar.
Ingrediënten courgette-pannenkoek
Voor 4 personen
- 600 gram courgette
- zout
- Een bosje bieslook
- Een ei
- Drie eetlepels tarwebloem
- Een theelepel Kurkuma
- Grof gemalen peper
- Snuf versgemalen nootmuskaat
- Olijfoliespray
Voor de dip
- 150 gram Griekse yoghurt 0%
- Een theelepel citroensap
- Twee theelepels geraspte citroenschil

Bereiding courgette pannenkoek
- Rasp de courgettes met een fijne rasp
- Doe de geraspte courgette in een vergiet en bestrooi het vervolgens met zout en laat het even intrekken
- Knip of hak de bieslook fijn en houdt een eetlepel apart voor de dip
- Dep de courgette droog met keukenpapier en doe het in een kom
- Doe daar de bieslook, het ei, de bloem, kurkuma, peper en nootmuskaat bij en meng alles
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en vet de bodem in
- Schep twee of drie eetlepels van je courgettemengsel in de pan en druk het plat met een bolle kant van de lepel.
- Bak ze dan ongeveer 2 of 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en gaar
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze even warm in de oven tot de rest ook klaar is
- Roer de ingrediënten voor de dip door elkaar en voeg nog wat bieslook toe.
- Serveer drie pannenkoekjes per persoon. Het is ook erg lekker met een plakje oude kaas. Je kunt de kaas ook door het beslag raspen