Recept gnocchi met paddenstoelen

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on
gnocchi

Gnocchi recepten mogen natuurlijk niet ontbreken in de Italiaanse keuken. Het is een Italiaanse pasta-soort die gemaakt wordt van aardappel en meel. Het is een heerlijk alternatief voor pasta of rijst. Lijkt het je niets dan kun je de gnocchi ook vervangen voor spaghetti.

De paddenstoelen zorgen voor een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • Twee uien in ringen
  • 400 gram fijngehakte gemengde paddenstoelen
  • Vier eetlepels olijfolie
  • Twee teentjes gehakte knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • Een pak gnocchi
  • Een eetlepel citroensap
  • Vier eetlepels room
  • Half bosje fijngehakte peterselie
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
gnocchi

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit daarin de uien. Doe je dit op middelhoge stand dan duurt dat ongeveer 5 minuten
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak die 10 minuten mee
  • Doe de knoflook erbij en bak die een minuut mee
  • Doe de bouillon en de wijn erbij en laat het 8 minuten pruttelen
  • Kook de gnocchi volgens aanwijzing op de verpakking
  • Voeg het citroensap, room en peterselie toe aan de saus
  • Giet de gnocchi af en roer dit door de saus
  • Kook de saus een beetje in op een lage stand
  • Verdeel alles over de borden en bestrooi het met kaas

Voedingswaarde

  • 425 kca per portie
  • 15 gram vet waarvan 5 verzadigd
  • 54 kca
  • 11 gram eiwitten
  • 6 gram vezels
  • 2,3 gram zout
Lees ook  Kikkererwtensalade. Lekker bij barbecue of als lunch