Recept havermoutkoekjes met pure chocolade

Koekjes bakken is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. En gelukkig kan dit ook nog eens gezonder dan je denkt.  Wij hebben een lekker en simpel recept voor je.

Ingrediënten havermoutkoekjes

  • 100 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 12 gram gesmolten kokosolie (of boter)
  • 2 eetlepels honing
  • 25 gram gemalen kokos
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1,5 eetlepels gedroogde cranberry’s
  •  Pure chocolade (minimaal 77%)
  •   zout
Havermoutkoekjes met pure chocola

Hoe maak je havermoutkoekjes?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

1. Meng de havermout, kokos olie of boter, honing, kokos, bakpoeder en 1 mespuntje zout in een kom.

2. Voeg 60 ml heet water toe en kneed het tot een soepel deeg, voeg nu ook de cranberry’s toe.

3. Rol balletjes in je hand en druk ze plat op de bakplaat (met bakpapier)

4. Daarna kunnen ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Na die tijd nog een uur laten afkoelen.

5. Nu is het tijd om de pure chocolade te smelten. Met een lepel zigzag je de gesmolten over de koekjes heen.

De chocolade nog even hard laten worden en de overheerlijke koekjes zijn klaar!

Lees ook  Melkkefir maken . Dit heb je nodig om de melkdrank te maken