Recept hummus met avocado

hummus met avocado

Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België, wordt het steeds meer gegeten. Zelf maken is helemaal niet moeilijk. Deze variant met avocado is erg lekker op geroosterd brood.

Ingrediënten

  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke, rijpe avocado
  • citroensap
  • 1 eetlepel sesampasta (tahin) zonder zout
  • 1 theelepel ras el hanout of ½ theelepel gemalen komijn
hummus met avocado

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  • Pel de knoflook.
  • Halveer de avocado en haal het vruchtvlees uit de schil.
  • Pureer de kikkererwten en de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  • Pureer de avocado, wat citroensap, de tahin en de ras el hanout mee.
  • Maak eventueel op smaak met wat citroensap en peper.

Lees ook  Vegan eton mess met aardbeien