Recept makkelijke en verse wortelsoep

Categories Alle recepten, SoepPosted on

Ik ben een ontzettende groente-fan. Waar veel mensen grijpen naar fruit zoals bananen, appels en ananas, heb ik veel liever een stuk groente zoals komkommer of selderij. Deze wortelsoep is dan ook een van mijn favorieten.

Wortelsoep

Immers, het grootste gros van de mensen eet toch groente omdat het MOET en niet omdat ze het nou zo lekker vinden. In een artikel dat ik laatst las, stond dan ook dat het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking nog steeds te weinig groenten eet. Om het eten van groente iets makkelijk voor je te maken heb ik vandaag een super simpel recept klaar staan. Vaak eet ik de zelfgemaakte groentesoep bij mijn diner in plaats van aardappelen. Vandaag  leg ik je de wortelsoep-versie uit maar het mooiste aan dit recept is dat je het met iedere groentesoort kunt maken! Lekker afwisselen dus!

Ingrediënten:

  • 250 tot 300 gram wortelen per persoon
  • 1 bouillonblokje
  • eventueel een dessertlepel roomkaas/kruidenkaas
verse wortelsoep

Bereidingswijze:

  • Schil de wortels en snijd deze in plakjes.
  • Kook de wortels gaar in ruim water met daarin een groente bouillonblokje
  • Blend de warme wortels en het kookwater vervolgens in een blender (of nog makkelijker, met een staafmixer)
  • Giet het mengsel in een soepkom.
  • Voeg een dessertlepel kruidenkaas/roomkaas toe

Het allerleukste aan dit recept is dat je het kan uitvoeren met alle groente die je maar wilt. Zo maak ik deze soep ook wel eens met bijvoorbeeld broccoli of spinazie. Maar met pompoen of bloemkool is ook erg lekker. Lekker wat hazelnoot stukjes erop en smullen maar!

Lees ook  Recept aardappeltjes met zelfgemaakte cajun kruiden